Ingrijirea fetei dupa barbierit

Am avut o noua perioada “fasta” in ultimele luni, motiv pentru care barbieritul a picat undeva aproape de ultimul loc la capitolul activitati de realizat. Pe scurt, nem barbierit pentru vreo 6 saptamani. Motiv pentru care membrii familiei mele “ma confundau” cu ceva preot sau vreun sihastru care intamplator statea la ei prin casa. Motiv pentru care a trebuit sa iau actiuni pentru a nu fi dezmostenit.

Iar asta a presupus un barbierit …. care a semanat mai mult cu un tuns, la cat par facial aveam. Oricum, in 10 minute am scapat de barba si eram tuns militareste. Si nu ma mai recunosteam nici eu in oglinda la cum aratam. Nu ma mai vazusem de ceva vreme in oglinda fara barba, asa ca a fost ciudat sa ma vad asa. Nu a fost insa unica surpriza pe care am avut, pentru ca am constatat ca aveam toata fata rosie. Chiar daca eu nu simteam, barba a continuat sa imi irite piele, motiv pentru care am capatat niste iritatii pe fata de toata “frumusetea”.

Nu stiam ce sa fac precis in domeniul asta, asa ca am apelat la cineva care cunoaste cate ceva despre ingrijirea tenului…. mai precis o femeie.

Primul lucru pe care l-am facut in acest caz a fost sa dau cu spirt pe fata. Chiar daca ardea nitel, acesta si-a facut efectul destul de repede, iar roseata din obraji a disparut dupa cateva ore. A urmat apoi o crema hidratanta (de multe ori cand ma barbieresc tot mi se fac coji albe pe fata), urmata apoi de o crema speciala pentru tratarea pielii iritate.

Mi-a mai zis ca ele folosesc demachiant si in anumite cazuri chiar si ceva aparat pentru curatarea fetei, facut special pentru folosirea in fiecare zi pentru a scapa de pielea moarta. Nu e ceva care cred ca ma va prinde pe mine, dar cu siguranta sunt oameni care au o astfel de placere.

La final, o idee. Daca nu aveti pielea rosie de la barbierit, e cazul sa mergeti la un dermatolog, e posibil sa nu fie doar o simpla iritatie. Oricum, veti simti la testul spirtului.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Ingrijirea fetei dupa barbierit

  1. Adi says:

    Soluțiile ce conțin alcool sunt de evitat pentru cei cu pielea sensibilă la bărbierit. E un obicei moștenit de la începuturile frizeriilor când se folosea alcool pentru a scăpa de microbi, acum există alternative mult mai puțin agresive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *