Instalare Windows 7 de pe stick usb

In ultima perioada am avut ocazia sa folosesc un windows 7 primit cadou de la cineva pentru o reinstalare. Partea proasta era ca trebuia sa instalez windows 7 pe un pc cu un pc fara unitate optica (un Asus Eeepc), asa ca m-am uitat pe net sa vad o modalitate usoara de a boota de pe usb.

In trecut mai facusem usb-uri bootabile, dar trecuse mult timp de cand am facut ultima oara asta. Totusi, astazi mi-am readus aminte si vreau sa dau si o mana de ajutor pentru cei care vor sa instaleze windows 7 de pe un stick

Pe net sunt o multime de variante care explica extrem de detaliat despre ce trebuie sa faci cu comand promt, insa o solutie mai simpla pe internet se numeste A bootable USB, un programel fain cu care iti poti face cu usurinta un usb bootabil.

1. Cauta sa ai un stick de macar 4 gb (eu recomand si mai mare daca se poate, dar daca vrei sa il folosesti doar pentru instalarea de sistem, poti si unul de 4 gb)
2. Formateaza stickul
3. Aici sunt 2 variante pentru a instala mai departe. Esential e sa ai toate informatile de pe dvd-ul cu windows 7 undeva in calculator intr-un folder. In esenta ai nevoie de un alt calculator de pe care sa iti iei informatiile de pe dvd si sa le transferi pe un stick iar apoi in calculator. Daca nu ai informatile si ai doar o imagine, copiaza-o pe aceea pe stick, pune-o in calculator si pune-o intr-un program care citeste diskurile virtuale (de preferat Daemon Tools, e mult mai usor de lucrat cu el).
4. Deschideti programul a bootable usb (vedeti mai sus linkul de download)
5. Dati check usb in program, dupa care il formatati (mie nu mi l-a gasit in alt fel). Dupa ce il veti gasi dati mai departe si daca aveti versiunea iso, o introduceti si dati start iso. Daca dvd-ul bagat in alt calculator, mai bine faceti dati sa va faca de pe dvd. Mie personal cand am am incercat sa dau de pe ISO mi s-a blocat….si am asteptat o gramada de timp pana sa nu faca nimic. Asa ca am trecut mai departe si am continuat cu dvd. Am facut o imagine iso si am bagat-o in diskul virtual, iar de acolo a luat-o ceva mia usor. O sa dureze de la 10 minute in sus (totul depinde de sistem si de stick).
6. Dupa ce diskul a fost realizat, introduceti-l in calculatorul in care vreti sa introduceti sistemul de operare si nu uitati sa selectati usb-ul ca primul lucru de pe care sa booteze.

Spor la instalare!

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *