Instalatie de incalzire pentru o casa noua

Chiar daca ne aflam undeva in mijlocul verii, gandul ne sta in perioada la ce vom face la iarna cu incalzirea. De ce imi zboara gandul acolo ? Ei bine, casa nu are in momentul acesta nici un sistem de incalzire si chiar daca afara este cald de numa numa, nu pot sa nu ma gandesc ca peste vreo 4 luni va fi frig si va trebui sa incalzim locatia. Iar cum momentan nu am apucat sa tragem teava de gaz pana in spate, iar procedurile pentru aceasta dureaza undeva la 4 luni (cel putin) si vreo 15-20000 de lei, nu e chiar simplu sa o instalezi. M-am gandit la diverse variante de centrale termice, precum una din centralele termice Ferroli, care au diverse moduri de incalzire electrica sau pe lemne. Fiind totusi o casa noua, incalzirea pe lemne sau carbuni ar trebui sa fie ultima solutie.

Asa ca incalzirea electrica sau prin inductie probabil ca vor fi metodele de incalzire, desi am vazut centrale termice pe combustibil solid cum este central termica Ferroli FSB, care arata destul de bine, dar nu ma incanta ideea de a o pune in casa. Oricum, nu trebuie enorm de multa caldura, tinand cont ca aceasta casa e extreme de bine facuta si izolata pe exterior, deci ma astept ca si o centrala simpla electrica sa faca fata la temperaturile mai scazute de afara.

Fiind trei camere, un living si o baie, cam trebuie sa am cate un calorifer in fiecare camera pentru a avea o buna distributie a caldurii in interiorul casei. Probabil ca in camere vor fi calorifere ceva mai mici, iar livingul va avea un calorifer mai mare. In baie inca ma gandesc intre un calorifer de perete gen suport pentru proasoape sau un calorifer mai mic. Sunt ceva argumente pro si contra pentru acestea, dar probabil ca aici nu conteaza asa mult.

Trebuie sa ma gandesc si la tipul de tevi folosite, dar probabil ca voi folosi PPL, pentru ca e mai ieftin si usor de montat, comparative cu tevile de cupru, care da, incalzesc mai bine, dar sunt destul de greu de montat si in timp trebuie inlocuite.

Ceva va fi la final, ramane de vazut. Cum ziceam mai sus, mai sunt ceva luni de zile in care trebuie sa ma hotaresc la ceva, asa ca am timp sa vad ce as putea sa aleg.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *