Intalnire cu niste englezi..

Ieri am revenit de la Ghilad la Timisoara mai pe seara. De la Ghilad la Jebel personalul de Regiotrans a mers usor, nu prea erau calatori in el, asa ca a fost plictiseala.

In Jebel, aveam tren peste 40 de minute, un personal motor care circula de la Voiteni la Timisoara. In personalul respectiv am dat de 3 straini, un englez si doi nemti. Cu nemtii nu am avut treaba, cu englezul s-a bagat careva in seama si habar n-avea sa vorbeasca in alta limba straina, asa ca m-am oferit sa ii traduc eu. La inceput, dupa aia am intrat eu mai mult in vorba cu el si l-am mai intrebat ce crede despre Romania si mai ales ce cauta prin Jebel.

Ciudat, dar strainii sunt fascinati de trenurile vechi, cum e cel dintre Jebel si Liebling, un singur vagon, motor. La fel cum sunt fascinati de cladirile vechi din orasele romanesti si de arhitectura germana. I-am mai recomandat sa mearga cu trenul de Lovrin – Jimbolia, pentru ca si acolo este un motor, dar mai ales pentru ca trece prin Lenauheim, un sat care a fost loc de nastere pentru Nicolas Lenau, avand si un muzeu acolo.

Dintr-o data am auzit la radio ca a ratat Steaua penalti in meciul cu Motherwell, cand deja conduceau cu 1-0. Cand i-am tradus asta lui Raoul ( asa il chema pe englez ) a zis ca si asa nu conteaza, scotienii sunt degeaba.

Si acum vorbind de anglia si scotieni. El a zis in felul urmator: este Londra si partea de sud a angliei de pe langa Londra si nordul, care nu conteaza, pentru ca si asa e mai slab populat.

A mai zis ca habar n-are unde e Motherwell, iar singurele orase din Scotia pe care le stie sunt Edinborough si Glasgow. Sau ca scotienii incearca, se chinuie, dar tot timpul esueaza lamentabil.

Oricum, a fost interesant sa imi folosesc engleza cu cineva, mai ales ca nu am avut ocazia sa folosesc prea des engleza, stand doar in Romania.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Intalnire cu niste englezi..

  1. hmmm says:

    ciudat nume mai are, pt un englez.
    poate o mai luat un spritz de Scotch, inainte de drum. ­čśŤ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *