Investitii in componente de laptop

ssd

In urma cu cativa ani, cand mi-am cumparat si eu laptopul (cred ca au trecut aproape 6 ani si laptopul meu inca merge in parametri optimi), il aveam chel. Cu exceptia procesorului si a celor 3 GB DDR3, nu aveam mare lucru pe el.

Placa video era interna de 128 de MB (imi permitea totusi sa joc ceva jocuri cu grafica ok din 2007 si 2008), placa de sunet era simpla, nu puteam sa imi configurez laptopul la cele 5 casti din sistemul 5.1 pe care il aveam in momentul respectiv in casa (aveam doar mufele de casca si microfon) si aveam doar doua porturi USB, lucru care m-a enervat multa vreme, pentru ca intr-unul din porturi era mouse-ul, iar celalalt imi face figuri.

In timp insa am mai facut upgrade-ul ca sa imi fac viata mai usoara. Mi-am luat un suport pentru laptop ca sa pot sta sa lucrez in pat lejer fara sa sufar pe viitor (aluzia o pricepeti voi) si mi-am luat si niste casti stereo ceva mai serioase, cu bluetooth. Problema era ca au venit cu un cablu audio mult prea scurt pentru ele si mai ca nu ma puteam misca. Pana la urma m-am dus intr-o zi in Auchan si mi-am luat un cablu audio to audio si l-am conectat la casti. Teapa. Se tot intrerupea si sunetul nu era de foarte buna calitate. Si in ziua de azi caut un cablu audio bun pentru casti care sa aiba macar 2 metri, ca sa ma pot intinde si eu lejer. Daca stiti vreun cablu de genul de calitate, fara sa se tot intrerupa, astept sugestii in comentarii.

Cert e ca totul s-a schimbat in ultimul an, cand dupa 5 ani de tastat la acelasi laptop, mi-am luat intr-un final altceva: un Dell Latitude, procesor I5 de 2.4 Ghz, 8 GB DRR si windows 7 pe 64 de biti.

Am facut insa un upgrade pe care il consider cea mai buna investitie. Si acelasi upgrade l-am facut si la laptopul vechi despre care am tot vorbit, mai precis Acer eMachines E525. Iar acel upgrade a fost un SSD. Pentru cei care nu au avut niciodata vreun SSD, nici nu va puteti da seama cat de bine va merge totul pe laptopul vostru dupa ce va veti pune unul. Viteza de lucru creste considerabil, aplicatile se deschid rapid si experienta de lucru e fantastica.

Cu laptopurile respective la indemana, pot zice ca viteza de lucru a crescut considerabil si ca am fost mult mai eficient decat am fost in ultimii ani. Dar asta poate pentru ca eu lucrez foarte mult cu calculatorul. Cert e ca aceste investii facute in ultimii ani au fost cu folos.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *