It’s “a first” for everything

Dupa ceva vreme de inactivitate, cauzata de diverse probleme, revin cu o postare din aceasta minunata capitala pe care o avem, numita Bucuresti. Am stat o perioada pe aici si, fiind iarna, nu ma incanta tare mult orasul. Nu prea am ce sa vad in el. Am facut totusi anumite constatari:

– in timpul zilei metrourile sunt pline ochi, si eu nici nu am fost in perioada in care iesea lumea de la lucru
– tramvaiele de suprafata iti arata putin din Bucuresti, dar sunt extrem de lente. Am facut aproape 40 de minute din Unirii pana pe Basarabia la stadionul national…. extrem de lente.
– cu autobuzele nu am avut “placerea” pana acum sa ma dau, dar probabil ca si acestea, desi sunt relativ noi, nu se misca foarte repede.
– taxiurile se misca binisor si au preturi decente. Pe o distanta de 9 KM ne-a luat in jur de 16 lei, ceea ce e destul de ok. O cursa similara in Timisoara si scapam vreo 25 de lei rapid…
– centrul vechi e frumusel, dar mie mi se pare putin cam inghesuit ca sa faca fata turistilor.
– distantele din Bucuresti sunt extrem de mari, chiar daca am strabatut orasul in aproape toate directile. Singura zona in care nu am mers mai des a fost zona Lacul Tei-Baneasa, pentru ca n-am avut niciodata treaba pe acolo. In rest insa, distantele intre diverse puncte de interes sunt mari. De exemplu, de unde stau acum pana la gara de Nord sunt nu mai putin de 9,5 km. Exact cum as merge din centrul Timisoarei pana in Sag sau o alta localitate din apropiere.
– si intr-un final, metroul e cea mai rapida metoda de deplasare prin oras, asta e destul de clar.

Legat de metrou, ieri am patit o faza intr-un fel amuzanta, intr-un fel enervanta. M1 s-a blocat subit intre Gara de Nord si Piata Victoriei (oricum aveam doar o statie de mers). Conducatorul metroului a anuntat frumos ca trenul are o defectiune si ca trebuie sa iesim. Nu a durat decat 20 de minute si din cate am inteles, s-au miscat destul de repede. Bine ca nu aveam decat o statie…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *