Jurnal de Vaccin – doza 1

TL;DR: AstraZeneca – totul a fost bine, simptomele de după vaccin erau cele cumva așteptate. Articolul va fi updatat dacă apar alte simptome după primele 24 de ore.

Programarea la vaccin

Undeva pe 10 Martie am citit ceva știri legate de deschiderea listelor de vaccinare pentru localitățile care au peste 4.5 la mie rata de infectare. Iar o zi mai târziu, pe dimineață, am reușit să fiu pe fază și să mă programez pentru vaccinare pe data de 16 Martie 2021 (cu rapelul pe 11 Mai 2021).

Când am văzut datele, am știut instant că va fi AstraZeneca. Iar cu mania asta legată de vaccinul britanic, mulți și-au retras programările. Dar cum mă știu destul de solid iar vaccinul a fost certificat și aplicat, fiind vaccinate peste 20 de milioane de persoane în ultimele luni, n-am văzut un motiv serios să amân vaccinarea.

Ziua vaccinării

Pe 16 aveam vaccinarea, așa că mi-am eliberat cumva programul de dimineață încât să am suficient timp pentru a ajunge la ora stabilită. Chiar am dormit 8 ore solide cu o noapte înainte, mai ales că Luni am avut un drum de 11 ore prin țară și mi-am zis că ar fi bine să fiu odihnit.

Am reușit să mă programez la STPT, ora 11:00. Iar cum pe intrarea Doinei nu prea sunt locuri de parcare, am plecat pe la 10:05 de acasă, ca să am timp să caut și prin alte locuri. Am avut noroc să găsesc un loc suficient de bun încât să nu încurc. Am avut chiar și timp să ajut pe cineva să se parcheze în spatele meu, un pic îngrămădit, dar am zis că mă descurc eu la ieșire.

Anyway. La 10:40 eram la rând. Trei persoane în față, încă vreo 5-6 în spate în momentul în care am intrat înauntru.

Traseul e relativ simplu. La intrare se măsoară temperatura, pe care o scrii într-un tabel și semnezi. Mergi apoi cu buletinul (nu uitați să îl luați la voi) la un asistent, unde se va face o copie, se vor lăsa niște detalii pe copia de buletin (telefon, mail, dacă ai, semnătura și scrii că nu ai luat un vaccin). Iar pe încă două foi se face partea de triere. Trebuie să spui dacă ai alte afecțiuni, dacă ai suferit transfuzii, dacă ai mai făcut alte vaccinuri. Detalii necesare.

De acolo mergi la un doctor care îți verifică fișa, iar dacă totul e ok, ești trimis mai departe în camera de vaccinare. După vaccin, mergi într-o altă cameră unde ești monitorizat pentru 15 minute ca să nu ai alte reacții, iar dacă totul e ok, ți se dă hârtia că ai făcut primul vaccin și poți ieși.

Vaccinarea efectivă

Cănd ajungi în cameră, dai hainele jos încât să ai brațele “disponibile”. Ești întrebat în care braț vrei, iar apoi se utilizează vaccinul. That’s the short story.

La mine a fost un pic mai interesant. I-am zis direct asistentei să aleagă în ce braț dorește și să îl facă. Sunt oameni care au frică de ace în general și asistentele în general caută să “te calmeze”.

I-am zis că poate să bage lejer, sunt obișnuit cu injecții, mamă-mea e asistentă deci sunt obișnuit cu asta.

Când a băgat acul inițial însă, muschiul meu n-a prea fost de acord cu ceva și i-a dat cu spasm pentru o secundă. Mă gândesc că era prea relaxat sau prea obosit după 11 ore de învârtit pe volan. După o pauză făcuta de asistentă, care era un pic surprinsă, i-am zis că a fost involuntar și că poate să continue fără griji.

Asistentele sunt precaute pentru că acele folosite la vaccin sunt foarte subțiri, iar în cazul în care se mișcă mâna necontrolat, se poate rupe acul.

Eu cred că a nimerit ceva terminație nervoasă, la cum mi-a făcut mușchiul. Plus că degetul mic și inelar au fost amorțite vreo oră după vaccin. Dar n-a fost nimic grav, am mers mai departe, all good.

Simptome după vaccin

La nivelul brațului abia dacă se vede locul vaccinat. Deci nu e problemă cu inflamație la nivelul înțepături. Mușchiul e ușor dureros, dar nu mai mult decât după o zi de lucrat prin grădină. Nimic problematic la nivelul înțepăturii.

Restul zilei am fost prea ocupat ca să bag în seama alte simptome. Am fost ocupat până pe la ora 20:00, iar când am terminat de cărat și rezolvat cu chestii, am mâncat ceva rapid și apoi m-am băgat sub plapumă.

Ei bine, în momentul în care am făcut pauză pe ziua respectivă, a apărut o ușoară stare de oboseală. Am zis că mna, acum se pornește vaccinul, hai să văd un timeframe și simptome.

A trebuit să ies de două ori afară de sub plapumă, chiar și afară din casă. Iar când am ieșit, frisoanele au lovit hardcore. Genul de tremurat de parcă băga un pic de curent în tine. Din fericire, doar cât eram ieșit de sub plapumă era simptomul ăsta, iar după un minut acoperit, deja tremuratul necontrolat era sub control.

La 23:00 am reușit să adorm. La ora 03:30 m-am trezit și n-am mai putut dormi. Am ieșit de sub plapumă, frisoanele au dispărut, iar pentru moment singura chestie care mă deranjează sunt articulațiile. Dar ălea mă pot deranja și din cauza efortului depus în ultimele două zile.

Ce n-am făcut și probabil că ar fi trebuit să fac ? Să iau ceva paracetamol, așa cum a recomandat și doctorul la centrul de vaccinare. Eu vă recomand să luați. Poate nu vreți să treceți prin mai multe simptome și să vă afecteze foarte tare.

Eu am vrut să văd efectiv care sunt reacțiile fără să iau vreun medicament. Momentan e ok, după cum am zis și mai sus, o ușoară stare de oboseala și frisoane. În rest, nimic menționabil.

De fapt, sunt happy că au apărut simptomele ăstea. Pentru că îmi spun că organismul meu a detectat ceva în neregulă și a pregătit organismul să lupte împotriva virusului. Probabil că și la a doua runda din Mai o să fie ceva simptome, dar nu mă aștept la nimic semnificativ.

Las pentru moment articolul deschis. Dacă mai apar ceva simptome în următoarea perioadă, le voi nota aici.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Jurnal de Vaccin – doza 1

  1. Gabriela says:

    Util ca informatie pentru cine vrea să se vaccineze cu AZ. Să ne zici cum a fost și la rapel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *