Legende de Craciun – runda 1

Am intrat de mult in spiritul Craciunului, iar acum cred ca e necesar sa vin si eu cu ceva povestiri de Craciun. Si voi incepe prin a povesti, cat se poate de scurt, despre Legenda lui Mos Craciun.

Legenda spune ca atunci cand a trebuit sa nasca in Bethleem, Maica Domnului a cautat gadza la Mos Ajun, fiind refuzat de acesta pentru ca era prea sarac, insa el l-a trimis la fratele sau mai mic, Mos Craciun, care o putea gazdui. Maria a ajuns astfel in casa lui Craciun, primind gazduire din partea sotiei acestuia, dar din cauza ca sotul ei era rau si necredincios, femeia a ales sa ii ofere adapost un grajdul cu oi si vite, unde aceasta a nascut cu ajutorul ei. Acesta, vazand ce a facut sotia lui, i-a taiat mainile, insa ca prin minune Maria i le-a lipit la loc.

Vazand acestea, barbatul s-a cait si i-a cerut iertare lui Dumnezeu. Astfel, el a devenit “primul crestin”, iar datorita faptului ca s-a cait mult pentru ceea ce a facut, in ziua urmatoare si-a impartit averea copiilor saraci, de unde a si ramas traditia de a se oferi daruri de Craciun, mai ales copiilor.

Ei bine, asta este doar e legenda, iar acum stiti de unde vine impartirea cadourilor de Craciun.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *