Legumele bune ies cu o irigare potrivita

gradina-ceapa

E deja jumatatea lunii mai, iar in aceasta saptamana am avut din nou ocazia sa merg acasa la parinti. Si sa admir o gradina extrem de verde si salcamii infloriti. Salcami care lasau in urma lor un miros fantastic, e o adevarata placere sa simt mirosul de salcam in luna Mai.

In plus, chiar daca am avut o plantare tarzie datorata de ploile din martie, „culturile” de primavara-vara au inceput sa iasa. Ceapa deja e foarte mare si numai buna de mancat, la fel si usturoiul. Salata deja e mare si delicioasa (am apucat sa mananc si o ciorba de salata proaspata inainte sa plec, o alta placere de-a mea), iar prin gradina au aparut o multime de capsuni. Capsuni din care s-a facut o tarta plina de capsuni naturale.

Din pacate inca nu sunt fructe prin gradina, e cam devreme, la fel si ridichile, care nu au apucat inca sa creasca la un nivel acceptabil.

Iar acum urmeaza si restul culturilor. Insa fiind deja luna mai, ploile sunt din ce in ce mai rare, asa ca e nevoie de udarea acestora. Chiar daca e o gradina maricica, totul se poate rezolva cu un furtun de irigare potrivit. Noi avem 2 surse de apa si vreo cateva furtune duse intr-o parte si in alta a curtii, incat sa putem uda gradina sau sa spalam fructele, dupa necesitate.

De altfel udatul gradinii nu e o activitate neplacuta. E bine atunci cand stii ca ceea ce faci iti va aduce mancare proaspata pe masa in timpul verii si toamnei. In plus, e chiar o activitate distractiva. Nu suntem fermieri sa avem nevoie de irigatii complicate, dar cu cateva unelte potrivite poti face treaba buna si sa te simti bine.

Sfat pentru cei care vor sa isi amenajeze o mica gradina si vor sa isi ude plantele. Udati-le seara tarziu, undeva dupa ora 9, mai ales in timpul verii, cand e foarte cald. Si nu udati direct frunzele, incercati sa dati cat mai mult pe langa radacini, plantele vor absoarbe mult mai usor apa din pamant.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *