Liga 1 dupa 18 etape din sezonul 2011-2012

Suprinzator pentru mine, au urmarit ceva mai intens Liga 1 in ultimele 6 etape si tin sa cred ca nivelul e ceva mai ridicat ca acum un. Asta pentru ca am vazut echipe mici cu un joc excelent, dar si intr-un final echipele mari revenindu-si in fire si controland prima parte a sezonului.

Dupa 18 etape jucate din sezonul 2011-2012 al Ligii 1, pot spune ca surpriza placuta e Pandurii. Un onorabil loc 7 cu 30 de puncte, dar cu un joc excelent. Am vazut ultimele 3 meciuri jucate acasa de gorjeni si pot spune ca sunt extrem de placut surprins de jocul prestat si de tendinta ofensiva de care da dovada. Meciurile cu Rapid (3-0) si CS Mioveni (5-2) au aratat ca echipa lui Grigoras e pe drumul cel bun. Ar trebui imbunatatite nitel benzile, putin fizic si cine stie ce se va intampla in retur.

O alta echipa deosebita in acest tur de campionat a fost Vointa Sibiu. Desi are doar 17 puncte, sistemul inedit folosit de sibieni (un 3-5-2 modificat) a fost interesant de urmarit in acest retur si in ciudat infrangerilor, are destul de putine goluri primite. Din nefericire si destul de putine goluri marcate, deci e din nou nevoie de imbunatatire tactica.

Cat despre echipele mari, Dinamo, CFR Cluj, Rapid si Steaua si-au aratat coltii si sunt favorite la titlu. Steaua e singura echipa romaneasca care a mers in primavara europeana, iar campioana Otelul, desi nu mai joaca la fel ca in sezonul trecut, reuseste un onorabil loc 5.

La capatul opus, marile dezamagiri sunt FCM Targu Mures, un joc dezamagitor si neinteresant, si mai ales ultimele 2 clasate, Concordia Chiajna si CS Mioveni (care desi era plina de vedete, nu a facut nimic), ambele primind o multime de goluri, Concordia 32, iar CS Mioveni 42, o medie de 2.7 goluri primite pe meci.

Cert e ca lucrurile sunt cam separate, sunt cam 10 puncte intre locurile 8 si 12, o diferenta mare, ceea ce face ca lupta sa fie impartita destul de clar in 2 parti, lupta pentru titlu si cupele europene si lupta pentru evitarea retrogradarii.

Mai este insa pregatirea din iarna si aducerea de jucatori. Ramane de vazut ce se va schimba la aceste echipe la finalul lui Februarie, la inceputul returului.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *