Linkurile de luni #4

mondaylinks

Ziua asta de luni e extrem de plina, cred ca am salvat o duzina de linkuri interesante vazute in saptamana ce a trecut. Multe probabil ca le-ati vazut, dar pentru cei care vor o recapitulare cu articole de calitate de pe internet, iata-le:

Etapele disperarii la persoanele care n-au o relatie – Sau ma rog, care nu reusesc sa aiba o relatie. Un articol tradus de pe vice, usor amuzant, usor trist, dar realist. Varianta scurta: nu e niciunde dragoste perfecta, in orice relatie sau incercare de relatie vor fi mereu probleme care vor trebui rezolvate.

Google and Blogs Shit – un articol in care se vorbeste despre faptul ca din 2013 incoace traficul organic pe bloguri a scazut semnificativ (in sensul de cati vizitatori sunt trimisi de nea google). Motivele sunt multe, dar concluzia e ca multi bloggeri sunt obligati cumva sa foloseasca twitter si facebook pentru a isi atrage mai mult trafic.

Is Google making the web stupid ? – Legat de articolul de dinainte, aceleasi probleme. Google incepe sa piarda teren in anumite domenii si incearca sa taxeze oamenii care au ceva de vandut, motiv pentru care cautarile incep sa fie din ce in ce mai controlate.

HTTP/2 e pe vine – Mai pe scurt, urmatorul hypertext transfer protocol a fost finalizat si urmeaza sa fie implementat in anii urmatori. Cum va schimba asta lumea online, ramane de vazut.

You can’t copyright facts – Un nou articol despre cum google influenteaza tot mai mult rezultatele cautarilor. E un articol usor mai complex, dar care explica din nou de ce face google treaba asta.

Youtube move against branded sponsored videos – Mai pe scurt, Youtube (parte a Google) vrea ca toti producatorii de continut de pe Youtube sa nu mai negocieze direct cu advertiserii ci sa treaca mai intai pe la Youtube daca isi vor logoul si mentiunea in video. Evident, daca fac treaba asta, trebuie sa lase 45 % din bani la Youtube si doar 55 % autorului, comparativ cu 100 % pentru autor, cum e in momentul acesta. Motiv pentru care multi creatori de continut pe youtube sunt destul de nemultumiti.

Don’t be Google – Deci in seria asta de linkuri am vorbit atat de mult despre google incat e ciudat ca nu o definesc “Linkurile Google de luni”. Articolul acesta se ia din nou de strategia celor de la Google, care incep sa piarda tot mai mult teren pe piata americana si isi inchide an de an diverse servicii. Nu e de mirare ca multi numesc Google ca fiind “Noul Microsoft”.

Low carb diet: Fat or fiction ? – Un scurt documentar facut de australienii de la ABC (emisiunea Catalyst) despre cum mancarea influenteaza mancare organismul. Se pare ca pentru mentinerea organismului in conditii bune e mult mai ok sa mananci mai multa mancare cu proteine si grasimi in cantitati optime si sa reduci numarul de glucide pe care le introduci in organism. Pentru ca astfel grasimea pe care o ai in momentul acesta din organism incepe sa fie “consumata”, chiar si intr-un regim cu multe proteine si grasimi.

Din interior – Politicienii si fondurile de mediu – Un nou mod prin care taxa noastra de mediu pe care o platim finanteaza diversi parlamentari… prin ONG-uri.

Noul cod fiscal, dubios de liberal – S-a discutat multa saptamana trecuta despre asta, cand s-a anuntat noul cod fiscal, care acum e in dezbatere publica. Ce anunta acesta, mai pe scurt ? TVA redus la 20 %, impozite diferentiate pentru microintreprinderi si o taxa trimestriala, indiferent ca acea microintreprindere face sau nu bani. Masura e valabila in special pentru firmele care nu au angajati full-time (important) si evident nu platesc atat de multe taxe la stat.

Autostrada Comarnic-Brasov, blestemul lui Ponta – de ce blestem ? Pentru ca alaturi de ministrii pe care i-a avut n-a fost in stare sa faca nici macar o licitatie, ce sa mai vorbim de construirea acesteia. Nu o sa discut mult despre asta, o sa vorbesc mai mult intr-un alt articol in care voi lua fiecare regiune in parte.

10 greseli ale politie rutiere care provoaca haos pe sosele – Asta zic cei de la Promotor intr-un articol surprinzator de bun in care explica multe dintre problemele de care dam pe drumurile patriei.

Companiile si campaniile cu bloggeri – O veche poveste despre cum companiile nu fac campanii pe bloguri. Iar Marta Usurela ofera si 5 motive pentru care acestia …. refuza, sa zicem sa faca campanii pe blogurile din Romania.

Cam atat.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *