Lubenita ca la Gottlob…

…. nu mai e nicaieri in Banat.

Tinand cont ca ne-am planificat de ceva vreme sa iesim sa mancam o lubenita de Gottlob in timpul evenimentului Festivalul Lubenitei de la Gottlob 2011, ne-am suit ieri in masina si, dupa 60 km de condus din Timisoara, am ajuns intr-un final la Gottlob. In prima faza nu stiam pe unde era, dar cu o indicatie solida, am ajuns la locul unde se desfasoara festivalul. Daca nu stiti cum sa ajungeti acolo, un simplu traseu:

Iesiti din Timisoara de pe calea Torontalului si mergeti tot inainte pana la intrarea in Lovrin. Acolo veti vedea oricum un semn care va arata 6 km pana la Gottlob, la stanga. Ca sa fiti siguri ca mergeti bine, veti observa ca veti trece pe langa strandul din Lovrin. Dupa ce ajungeti in Gottlob la sensul giratoriu, faceti dreapta si mergeti pana la a doua intersectie (cred). Oricum, veti vedea un semn care va spune sa mergeti catre stadionul din Gottlob. Locatie unde se afla si festivalul. O sa vedeti si stadionul celor de la Spartak Gottlob (care, surprinzator pentru o echipa de liga a IV a, are nocturna) si linia de cale ferata. Dupa linia de cale ferata…..vine lubenita ­čśÇ

Si acum ca ati ajuns acolo, puteti merge sa degustati lubenita de Gottlob, rosie si extrem de dulce. Am mancat un sfert de lubenita doar eu, atat de buna a fost. Am intrebat pe localnici cat si cum se produce lubenita pe acolo, iar din cate am inteles produc cam 160 de hectare de lubenita, dintre care 70 % din aceasta ajunge in Austria si mai ales in Germania (pana la urma Gottlob e un sat de nemti). Restul de 30 % merge prin toata Romania, de la Oradea pana la Bucuresti. Cativa producatori din zona au spus ca sunt dezamagiti de faptul ca in Timisoara nu prea merge vanzarea lubenitei. Dupa vreo ora jumate de stat si hapalit lubenita, am plecat inapoi catre Timisoara, complet satisfacuti de aceasta dulce lubenita.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Lubenita ca la Gottlob…

  1. Pingback: Festivalul Lubenitei la Gottlob 2011 | J. Mihai

  2. Pingback: O poza pe luna – 2011 | J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *