Mai multa lumina in casa

Pe vremea cand stateam la Bucuresti (nu ca ar fi fost acum cativa ani, pentru ca am parasit apartamentul de la Bucuresti acum aproape o luna) aveam o mare problema la capitolul lumina naturala. Apartamentul in care stateam era situat intr-o vila, undeva la parter, ascuns in spate, intre alte doua vile, motiv pentru care lumina naturala intra ceva mai greu in interiorul unei camere din apartament. Iar pentru acea camera trebuia sa am mereu un bec aprins daca vroiam sa lucrez la laptop sau pur si simplu sa fac ceva in camera respectiva. Cert e ca pe atunci nu stiam ce becuri sa aleg, asa ca am mers si am cumparat un bec simplu, in loc sa iau un bec economic, care sa ma ajute sa economisec. Ulterior am aflat ca pot sa economisesc 80 % din factura la enegie cu becuri cu led e27, becuri extrem de economice, dar si cu lumina puternica.

Iar in camera respectiva aveam nevoie de o lumina puternica, pentru a vedea ceva. Asa ca am luat frumos becurile pe care le-am cumparat, le-am pus deoparte si m-am apucat sa caut becuri care sa aiba un numar mai mic de Wati si un numar mai mare de lumeni. Pe scurt, becurile cu un numar mai mic de wati sunt mai economice, dar trebuie avut grija sa aiba si un numar mai mare de lumeni, pentru ca altfel lumina pe care o vor emite aceste becuri va fi destul de slaba, cumva coroborata cu consumul redus. Sunt insa multe becuri care au un numar mai mare de lumeni si putini wati, la un pret usor mai mare, dar mult mai economice si mai eficiente decat un bec clasic. Ce pui in plus la cumpararea unui astfel de bec economisesti in timp la factura de curent. Si in plus ai vizibilitate mai buna pe timpul noptii, incat sa nu trebuiasca sa te chiorasti daca vrei sa faci cate ceva prin camera.

Daca vreti sa aflati mai multe despre cum sa alegeti corect becurile led, v-am lasat un link catre un articol care explica, pe scurt, cum sa alegeti becul corespunzator pentru locatia dumneavoastra.

becuri-economice-3

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *