Maze Runner: The Death Cure

Au trecut patru ani de la primul film. Si aproape ca am uitat cum a fost primul film. Probabil de aceea primele minute la noul film Maze Runner au fost putin confuze, pana mi-am adus aminte tot ce s-a intamplat in primul film. Pentru cine n-a vazut primul Maze Runner, o sa fiu putin dubios al doilea film. Pentru ca mare parte din film nu se petrece intr-un labirint. Cum a fost primul film. Deci daca vreti sa mergeti la noul film (care e incepand de ieri in Cinema City-urile din toata tara, iar in IMAX la Timisoara si Bucuresti), ar fi bine sa va uitati la primul film, sa va dati seama despre ce e vorba.

Personal, primul Maze Runner mi s-a parut bunicel. Ideea e interesanta, actorii sunt cat de cat decenti si finalul iti lasa cumva o idee de suspans pentru un viitor film.

Cu toate acestea, tranzitia m-a bagat un pic in ceata, pentru ca nu m-am prins care e legatura intre finalul primului film si inceputul celui de-al doilea. Dar situatia e cam aceeasi: cam aceeasi eroi, care incearca sa isi elibereze prietenii si sa locuiasca undeva in pace. Si aceiasi cercetatori care incearca sa vindece populatia de ceva boala, dar care o fac prin metode considerate inumane (cel putin in contextul geopolitic actual).

Nu dau prea mult din poveste, dar va zic urmatoarele:

  • scenele in care eroii filmului sunt inconjurati de personajele negative sunt incredibil de lente. Le dau prea mult timp sa scape dintr-o situatie extrem de complicata.
  • sunetul in schimb e exceptional. Eram si intr-o sala IMAX, deci vibratia aeronavelor sau masinilor de lupta se auzea si se simtea extraordinar.
  • Thomas, personajul principal al filmului, e un pic ciudat. Ai momente in care iti e antipatic si momente in care este pe aceeasi linie cu el.
  • Am mentionat ca scenele de actiune sunt dubios de lente ? 

Povestea e oricum destul de cursiva si relativ usor de urmarit. Merge, daca vrei sa urmaresti asa un film intr-o seara si nu esti foarte hotarat. Din punctul meu de vedere, e un 6.5 din 10.

Dar poate voi veti avea un punct de vedere diferit. Asa ca daca sunteti din Timisoara, filmul ruleaza incepand de ieri la Shopping City (in Cinema City). E filmul principal pe IMAX, cel putin saptamana asta.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Maze Runner: The Death Cure

  1. Pingback: Filme, la sfarsit de Ianuarie | J. Mihai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *