Metode de ajunge de la aeroport pana acasa

In Anglia, cand a fost necesar sa ma intorc catre casa, am folosit transportul public. In cazul in care nu stiati, transportul public din Anglia il bate la curul gol pe cel din Romania. Mai avem nevoie de ani buni pana sa ajungem la nivelul la care sunt englezii, si la raport de viteze si la conditii. Poti merge lejer cu trenul pana aproape de aeroport, fiind o gara la aproximativ 2 km de aeroport. Si de acolo nici nu trebuie sa mergi, pentru ca sunt autobuze care te duc pana acolo. Ideea e ca totul costa. Pentru ei nu este foarte mult, pentru noi poate parea mult.

In Romania nu prea ai multe variante daca ajungi de exemplu in Bucuresti. Fie apelezi la un serviciu de taxi, care in 70 % din cazuri te tepuiesc cu ceva bani si ajungi la 100 de lei cu transportul fie apelezi la un serviciu de transfer aeroport otopeni, un serviciu in care iti angajezi o masina sa te duca la aeroport. Totul depinde de confortul pe care il vrei si ce bagaje ai, dar pretul merge undeva pe la 25-35 de euro, in functie de masina. Poate chiar mai putin. Din nou, depinde ce preferi.

Tren nu avem, a fost la un moment dat un tren care pleca din gara de Nord si aparent mergea la aeroportul Otopeni dar…. de fapt nu mergea la aeroport, ci undeva intr-un camp, departe de aeroport, iar de acolo veneau autobuze. Nu erau curse regulate. De autobuze nu mai zic nimic. Alea ar fi ca taxiurile daca ar fi la Otopeni. Dar nu sunt, pentru ca din cate stiu, nu au voie.

Vom ajunge si noi la nivelul englezilor cu transportul ? Probabil. Dar nu in jumatatea asta de secol.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *