Metode de obtinere a unei durate mai mari de viata a bateriei laptopului

O spun eu, o persoana care a reusit dupa vreo 3 ani sa isi distruga intr-un final bateria, dar dupa folosire excesiva, de multe ori cu laptopul in priza si cu baterie. Si in diverse conditii.

Asa ca, dupa atata experienta, am cateva sfaturi pentru cei care vor o durata mai mare de viata a bateriei laptopului lor:

1. Dupa ce terminati prima oara bateria, la prima folosire, incarcati bateria timp de 12 ore (formatarea bateriei la laptop)

2.  Daca folositi laptopul pe baterie, incercati sa nu folosit excesiv wireless-ul, bluetooth sau unitate cd/dvd.

3. Reduceti luminozitatea monitorului. Uneori puteti obtine cu aproximativ 20-30 % mai mult timp din baterie daca reduceti putin luminozitatea cand lucrati pe baterie.

4.Pe masura ce timpul trece bateria va trebui sa fie reincarcata mai des. Cand bateria este la 25% din capacitatea ei initiala cumparati una noua. In conditii normale de folosire asteptati-va la jumatate din durata de viata declarata de producator pentru o incarcare.

5. Exista multe sfaturi pe net cum ca ar fi mai bine daca ai scoate bateria din laptop. ai creste durata ei de viata. Sunt adevarate, partial. Daca nu folosesti bateria foarte mult, nu are cum sa se uzeze, implicit ramane intr-o stare mai buna si are mai multe incarcari disponibile. Totusi, daca sunteti o persoana ca mine care nu va permiteti sa va pierdeti toate datele la care ati lucrat pana atunci doar pentru ca a fost o pana de curent, atunci mai bine tineti bateria inauntru. Totul depinde de modul in care folositi laptopul.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *