Micile noastre obiceiuri

O discuție avută în dimineața asta mi-a rămas în minte până la această oră. Era vorba despre micile obiceiuri pe care le au oamenii în fiecare zi, care pentru restul populației sunt puțin bizare. Iau și cazul meu aici, pentru că și eu am micile mele exemple de OCD (obsessive compulsive disorder, în cazul în care nu știți ce înseamnă).

Discuția a pornit de la micile mele obiceiuri zilnice: să închid mașina de câteva ori, chiar daca s-a închis din prima (la fel și cu ușile care trebuie să le încui) și să îmi mențin volumul (fie că e la radio sau pe desktop) în numere prime, de obicei 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41 și 43 (depinde de ce ascult).

Prima reacție a tuturor persoanelor care aud treaba asta e că e extrem de ciudat și că de ce fac aceleași lucruri, deși de prima oară când fac (în cazul închiderii mașinii) sau pe orice alt volum (în cazul volumul muzicii, evident) n-ar face nici o diferență.

Răspunsul ar fi că…. nu, nu e nici o diferență. Dar dacă o închid doar o dată, în mod constant o să îmi rămână în memorie fraza “Dar dacă nu s-a închis”. Pur și simplu e o stare de nesiguranță pe care prefer să o elimin prin apăsarea unor butoane sau menținerea unui volum aparte.

Știu că sunt oameni și oameni cu tot felul de obiceiuri. Știu pe cineva care atunci când își caută online ceva, să zicem rochii banchet, mereu intră în modul incognito (zice că se măresc prețurile dacă nu cumpără de prima oară). O altă persoană îmi zicea că mereu când intră în mașină, scoate actele din bord și le verifică, chiar dacă a lăsat mașina peste noapte într-un garaj și nu a avut altcineva acces.

Nu mai zic de fotbaliști care sunt superstițioși legat de piciorul pe care îl folosesc atunci când intră în teren (deși statistic, nu îi ajută în mod special asta).

Cert e că fiecare are un mic obicei pe care îl repetă zilnic și lui i se pare normal, dar care arată ciudat din exterior.

Deci care crezi ca e micul tău obicei ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *