Minele din Vale

Sunt sigur ca ati vazut la tv despre exploziile de la mina Petrila. Imposibil sa nu le fi vazut, ca doar astea au fost pe la tv. Spun si eu o parere, pentru ca am locuit in vale atatia ani ( Robintel, tu inca esti acolo, baga ceva detalii).

In valea Jiului au fost destule dezastre cu minele. Uricani, Valea de Brazi, Lupeni, Vulcan, Dalja si Petrila. Mine in care au fost destule accidente. In Petrila si la Vulcan au fost cele mai grave pentru ca acolo nu erau conditii de lucru. O spun pentru ca am auzit destule povesti. Si o spun pentru ca si eu si Mihai am avut experienta cu accidentul din mina Uricani din 2005…

Maicamea a lucrat timp de 5 ani in spitalul din Petrosani, a vazut si destule accidente. Oamenii care ies de acolo dupa accidente nu o duc bine. Nu o spun din punct de vedere fizic, ci psihic. Te marcheaza un asemenea accident si mai ales daca stai si scoti mortii la suprafata…

Pff, parca imi si vine greu sa vorbesc despre asta uneori. Ma intalnisem aseara cu un prieten in Timisoara ( prietenul fiind din Petrila ) care imi povestea ca el ii stia pe multi din cei care au murit in mina. Ce sa ii faci, ramanem cu o concluzie. Banii care s-au dat pentru modernizari s-au dus la sefii minei. Doar toti stiu ce cabane si masini au….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Minele din Vale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *