Minibar mai ieftin decat un restaurant

Povesteam acum vreo cateva luni ca am avut cumva ocazia sa ma plimb pe Valea Prahovei, Bran si Brasov cu cativa amici veniti in vizita din UK. Vroiau sa viziteze zona si in mare le-a placut ce au vazut, in special castelul din Bran cu muzeul torturilor, unul din locurile foarte faine, cu niste povesti interesante si evident, terifiante.

Dar nu despre asta voi vorbi in articolul acesta, pentru ca am vorbit deja in acel articol mai multe despre asta, ci voi vorbi despre preturile pe care le practica doua hoteluri de 4 stele in statiuni din Romania. Din nou, ambele hoteluri erau exceptionale din punct de vedere vizual, cu preturi cat de cat similare la cazare. Dar in toate acestea, a aparut contextul unei sticle de vin.

Ei bine, stiti ca majoritatea hotelurilor mari au amenajate in camerele lor niste minibaruri, frigidere de mici dimensiuni in care puteai gasi cateva lucruri interesante de degustat daca nu mai aveai chef sa mergi pana jos. Evident, la preturi mult mai mari, de asteptat asta, dar nu ne asteptam la o diferenta atat de mare de la un minibar dintr-un hotel la un restaurant dintr-un hotel.

Aceeasi sticla de vin (un Recas demi-sec rosu) costa la Predelut undeva la 89 de lei. La restaurant. In mini-bar nu avea exact aceasta sticla, dar preturile nu erau sub 110 lei. In schimb, in centrul Brasovului, la mini-barul de acolo aveau exact aceeasi sticla de Recas la 49 de lei. Well…. e un pic de diferenta, zic.

Chiar daca sunt doua hoteluri mari in zone usor diferite, nu vad de ce pretul unei sticle de vin trebuie sa difere atat de mult, mai ales ca la hotelul din Brasov era din mini-bar, iar la Predelut era jos la restaurant. Banuiesc ca trebuie intr-un fel acoperite toate dispozitivele profesionale si decoratiunile folosite la constructia cabanei, dar cu siguranta nu asta e unul din modurile in care se poate face.

And yeah, #secondworldproblems.

drinks-cabinet

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *