Moartea unui dansator de tango

Moartea unui dansator de tango este una dintre cartile care incearca sa reflecte atmosfera anilor 40 dintr-o Romanie in plin razboi, dar totusi plina de viata. Este povestea lui Gogu Vrabete zis Tango, un dansator pe care pasiunea pentru o femeie îl transfigurează. E un joc de oglinzi, şi unul al contrariilor. O existenţă când sordidă, când înălţătoare. E un roman în care „Istoria” cu I mare e doar rama tabloului, pentru un parcurs pe muchie de cuţit. Chiar asta este definiţia unui tango. O muchie de cuţit pe care păşeşti.

Moartea unui dansator de tango are toate ingredientele unui bestseller: acţiune trepidantă, conflict, dramă, atmosferă, personaje captivante. Le ţii minte mult timp după ce ai închis cartea. Pe Gogu Vrabete te aştepţi să-l zăreşti într-o seară, pe un trotuar, în mulţime, cu una dintre cravatele lui elegante, în pantofii „cu scârţ şi placheuri”. Fredonează un şlagăr lansat de Carlos Gardel şi se uită lung după o femeie frumoasă.

Un roman de dragoste, dar de asemenea o drama care merita un loc in biblioteca dumneavoastra. Daca sunteti interesati sa cititi Moartea unui dansator de tango de Stelian Tanase, aruncati o privire pe siteul Librariei Corina.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *