Movie Night: Jurassic World: Fallen Kingdom

Începand de ieri rulează la Cinema City noul film din seria Jurrasic World, intitulat “The Fallen Kingdom”. Spun de la început că nu știu foarte multe despre noua serie de filme Jurrassic, eu încă mă gândesc la filmul din 1993 cu Sam Neil si Laura Dern, de unde a rămas celebru meme cu Sam Neil întorcându-i capul Laurei (uite un exemplu aici). A fost un film și în 2015, pe care nu am apucat să îl văd nici până acum. Așa că seria asta nouă de filme m-a luat cumva de la 0, fără să știu care e situația.

Povestea pe scurt (spoilers detected)

Filmul începe cu recuperarea unui fragment osos al unui raptor din adâncuri. Reușesc să preleveze o bucată de os, pe care o trimit la suprafață. dar imediat dupa aceea sunt înghițiti de un imens monstru marin, care mai apare încă o dată la finalul scenei, când mai devoreaza una bucată cercetător. Și după aceea nu mai auzim nimic de monstrul acesta marin in toată durata filmului. Ceea ce e puțin ciudat.

Pe insula, animalele din Jurassic World au rămas blocate, iar un vulcan activ va distruge în curând insula. Evident, unii oameni, alături de eroii principali merg pe insulă, găsesc animalele, asta chiar înainte ca lava să înghită totul de pe insula (but of course). Eroii principali sunt lăsați pe insulă să moară, dar reușesc să scape în ultimul moment (but of course). Ajung pe vapor, reușesc să coboare, sunt prinși și aruncați fix în același loc cu toata gloata de dino. Reușesc să evadeze folosind unul din dinozaurii cu capul tare (but of course), dar dau de o versiune de raptor ucigas care rupe totul in jur, în cursul unei licitații. Pentru că da, vroiau sa vândă parte din dinozauri unor oameni cu multi bani (sunt destul de sigur că asta chiar s-ar întâmpla dacă am reuși să aducem iar dinozaurii la viată). Totul o ia razna, o bună parte din dinozauri evadeză si aleargă liberi pe continentul american, punct numai bun de încheiere cu un monolog al lui Jeff Goldblum despre cum lumea se va schimba. În bine sau în rău, rămâne de văzut.

Probabil ați observat ca am folosit “but of course” de cateva ori pe parcursul descrierii, pentru ca in multe secvente din film e mult prea evident ce o sa se intample. Acum sincer, nu mă așteptam să fiu foarte surprins, fiind un sequel cu dinozauri.

De ce să mergi la Cinema sa îl vezi ?

Ca de obicei, am mers la IMAX, pentru că sunet, calitate, ecran gigant. Știti voi, motivele pentru care majoritatea oamenilor se duc la IMAX, pentru că vor să vadă un film la o calitate foarte buna. Căt despre Jurrasic World in IMAX, partea cea mai bună e sunetul, momentele de liniște înainte să iasă un raptor din ascunzatoare și să sperie pe toată lumea. M-aș fi așteptat la mai mult efecte 3D care să sperie audiența nitel, dar nu a fost nici unul care să îmi facă pulsul să sară nițel peste 70. Cred totuși că s-au gândit și la audiența mai tânără (aka copii) și au vrut să îl mentină mai accesibil in SUA. Dar acolo e altă discuție.

Merită filmul ? Sigur, daca ai chef să vezi un film nou la cinema, dar nu te aștepta la o capodoperă. Nota: 7

Daca ai fost la film (indiferent că ți-a plăcut sau nu), lasă un comentariu, sunt curios ce ați văzut voi diferit față de mine.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *