Naveta aberanta

Tot cautand dupa operatorii feroviari din Romania am dat de un articol de la tribuna legat de posibilitatea inchiderii liniei dintre Sibiu si Copsa Mica, linie care din cate stiu are destui calatori ( mai ales in weekenduri cand o groaza de sibieni ajung in Ocna Sibiului). Prima chestie, mi se pare putin ciudat sa inchida o linie care este circulata si care este o legatura pentru multi navetisti din zona respectiva.

Inteleg ca CFR-ul are datorii, dar alea se acumuleaza pe alte linii, nu neaparat pe acea linie. Stiu asta pentru ca am fost prin zona respectiva si am vazut cum se merge cu trenul.

A doua chestie a fost absolut…aberanta. La finalul articolului scrie urmatoarele lucruri:

Dacă CNCFR va merge până la capăt, variantele pentru navetişti de a ajunge la Sibiu, tot pe calea ferată, sunt Teiuş – Alba Iulia – Vinţu de Jos – Sibiu sau Sighişoara – Braşov – Făgăraş-Sibiu

Am stat putin sa ma gandeasc ce ar insemna pentru un navetist din Copsa Mica ( sa zicem, ca asta e ultima statie ) sa foloseasca aceste rute ( ar fi imposibil sa ajunga la locul de munca in timp util + ar petrece ore intregi pe naveta). In mod normal in acest moment s-ar pierde doar o ora cu naveta, timp care il gasesc aproximativ acceptabil.

Absurd, am incercat sa ma pun in locul unui navetist din zona respectiva, sa vad ce ar putea sa faca daca ar avea doar posibilitatea trenului. Si am gasit urmatoarele:

Incercam varianta pe Teius – Alba Iulia -Vintu de Jos – Sibiu. Sa zicem ca pleci la 6 dimineata, ora obisnuita. Trebuie sa schimbi minim 2 trenuri. Ai avea la 6:13 tren pana in Teius, ajungand la 7:17. Din Teius ai la 7:57 un rapid pana la Vintu de jos, ajungand la 8:30, iar de la Vintu de jos pana la Sibiu ai inca un rapid de la 9:36 pana la 11:18.

Sa facem un calcul rapid. Schimbam 3 trenuri, dintre care doua rapiduri, si ajungem dupa 5 ore. Cum naiba e asta util ?

Incercam varianta 2: Copsa Mica – Sighisoara – Brasov – Fagaras – Sibiu. Aici trebuie sa ocolim jumate din partea sudica a transilvaniei pentru a ajunge intr-o locatie aflata la 50 de km intr-un drum relativ drept. In fine, reluam. Copsa Mica – Brasov, 6:01 – 09:50. Brasov – Sibiu 13:01 – 15:30. Asta pe varianta mai scurta.

Data viitoare sper mai verifice si ceea ce spun inainte sa bage in ziar…

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *