Need for Speed: The Run – The Gameplay

La aproape o luna dupa aparitie, am facut rost de Need for Speed the Run. In primul rand, jocul ocupa o multime de spatiu pe hard, undeva aproape de 15 GB. Destul de mult, dar pentru un joc din 2011 se poate zice ca are nevoie de atat spatiu.

L-am testat pe un ASUS i7, procesor quad-core de 1,7 Ghz, placa video 1 GB AMD Radeon G6370M something, 8 GB DDR3 de 1066 Mhz, catch de 6 MB. Adica un laptop extrem de bun si de nou.

Ceea ce m-a uimit ca in joc totul se misca destul de ciudat in anumite bucati ale cursei, sonorul e desincronizat uneori, pe laptopul care l-am descris mai sus. A trebuit sa dau unele setari la low pentru a putea juca.

Un alt inconvenient a fost resetarea setarilor pentru tastatura, iar dupa primul reset nu mai mergea sa pun buton de “up” pentru accelerare. Incovenient minor, dar enervant.

Acum, sa vorbim direct despre joc. In primul rand, mult prea scurta campania de single player. Eu nu l-am terminat inca, dar dupa vreo 4 ore de joc sunt deja aproape de Chicago. Mult prea scurt. Imi aduc aminte ca la Need For Speed Most Wanted faceai la curse gramada, single player extrem de lung dar care iti mentinea interesul pana ajungeai sa il bati pe primul. Aici, finalul e destul de sec in comparatie. Nici o actiune dupa cursa finala, pur si simplu oponentul se buseste de niste tevi si sare in aer si se rostogoleste.

In plus, prea putina interactiune, destul de slab story-ul si o selectie de masini ceva mai limitata. Desi, datorita tipului de joc, nu aveai nevoie de mai multe. Oricum, Nissan GT, BMW M3 si Porsche 911 GT3 au rulat pana acum in drumul pana la Chicago. Aici sa vedem ce masini mai pot lua… (dupa cum ziceam, inca nu l-am terminat)

Ca o incheiere, multe din jocurile actuale (inclusiv Battlefield 3) au o mare problema: lipsa povestilor bune de single player. Nu neaparat povesti bune, cat povesti impuse frumos in joc, asa cum am vazut la Max Payne sau la Need for Speed Most Wanted, ca tot povesteam de jocuri de genul. Multe se bazeaza prea mult pe multiplayer si in SUA poate ca merge, dar in Europa cu siguranta pentru jocurile cu story e mai ok sa te orientezi la un single player. Drept e ca in Battlefield 3 sunt multe campanii de multiplayer excelente, dar asta face diferenta de la joc la joc….

Si pentru ca am ajuns la final, o sa inventez un punctaj de la 1 la 10 pentru Need for Speed: The Run. Dupa toate constatarile, ia un 7 de la mine. Treci la loc si la anul vino cu o poveste mai faina pentru single player.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *