Negative din sport

Cateva chestii negative observate in sportul romanesc in acest an:

– Medaliatii olimpici nu sunt platiti pentru ceea ce fac, pentru castigarea de medalii olimpice pentru tara lor. Guvernul nu considera asta o prioritate, in special pentru ca sunt o gramada de betivi si tigani pe ajutor social pe care trebuie sa ii plateasca pentru voturi.

– Atitudinea de senzational din orice stire sportiva de rahat. Sunt satul pana peste cap de asta, in special, si imi pare sa spun asta, de prosport. (care cred ca a copiat modelul de la gandul, care au intrecut orice limita a oricarei limite de senzational). M-am saturat de stirile senzationale care nu spun absolut nimic interesant. Vrem informatii corecte despre evenimente, nu senzationalisme.

– Ca tot vorbeam de Prosport, tin sa cred ca astia sunt cotidianul de casa al Stelei, pentru ca in ultima editie online pe care au publicat-o, 7 din 10 stiri erau despre Steaua. Oare cu cat sunt platiti pentru asta.

– Lipsa de solutii eficiente pentru sustinerea sportului local, combinat cu ineficacitatea statului de a oferi solutii eficiente firmelor care vor sa ajute sportul (a se citi ” o legislatie corespunzatoare”) duce la o criza intensa in lumea sportului. In lumea tuturor sporturilor. Firmele investite in afara fotbalului sunt in general mici, desi baschetul si handbalul sunt sporturi destul de populare, iar rugby-ul, care beneficiaza de o buna promovare in media, incepe sa adune din ce in ce mai multi spectatori. Spectatorii vin, romanilor inca le place sa vada sport, dar sa fie de calitate.

– In ultima vreme s-au desfintat o multime de cluburi de fotbal. Cele mai multe dintre ele s-au desfintat din motive financiare, nefacand fata intr-o competitie care nu le aduce mari beneficii. Liga 2 a ramas cu foarte putine echipe, in timp ce in Liga 3 aproape 15 echipe s-au desfintat sau s-au retras. Sprijinul finanaciar a fost retras la multe din aceste primarii odata cu schimbarea primarilor din anumite localitati iar implicit clubul s-a dus in cap. Un alt exemplu de implicare politica in sport. Indirecta.

– Sunt cel mai dezamagit poate de segmentul de recrutare al tinerilor din Romania. In orice sport. Ar trebui sa avem scouteri care sa urmareasca tineri pentru diverse abilitati si sa incerce sa ii formeze pentru anumite sporturi. Iar in Romania ducem o lipsa crunta de asa ceva. E drept, multe alte tari duc lipsa de asa ceva, dar un sistem de scouting organizat in scolile din Romania in vederea atragerii tinerilor sportivi ar fi o initiativa de laudat. Ma intreb oare daca e atat de dificil sa vi cu o solutie pentru asta.

Nu mai are rost sa spun despre sport multe. Pentru ca se pare ca doar imi suflu off-ul aici si nimeni nu face nimic.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *