Ninsoare, ninsoare, nu vrei tu sa ne lasi

Nu e nimic nou in faptul ca zapada a acoperit toata tara. Ce e mai interesant e faptul ca in Banat, in vestul tarii, unde de obicei e ceva mai cald iarna, ninge de rupe de vineri. Exceptand duminica, pentru ca atunci a facut cateva scurte pauza zapada. Asta seara, zapada din nou. Am ajuns sa avem in curte cantitati imense de zapada, cam 70 de cm. Zapada pana la genunchi a devenit ceva obisnuit in ultimele zile, iar astazi, cand am incercat sa mergem cu masina undeva, ne-am blocat din prima in zapada. Dupa vreo jumate de ora de chin, am avut noroc sa ne scoata cineva cu masina de dezapezire (ne-a tras) si ne-am continuat drumul. Cat am mers pe drum judetean, totul era alb. Pe european era o combinatie intre alb si negru, dar nu puteai merge cu mai mult de 60 km/h in conditii de siguranta.

Sper ca dupa ce se termina ninsorile, adica marti dupa-masa/seara, o gramada de masini de dezapezire sa isi faca treaba si sa ca pana joi, cand incepe iarasi gerul si vantul taietor de Banat, sa avem macar drumurile curate, pentru a putea circula. In rest, ne-om descurca noi cu alunecusurile de pe trotuare.

Acum e un moment excelent de o vacanta la ski sau de-un dat cu schiurile, problema e ca pe aici nu prea sunt dealuri sa te dai cu sacul sau cu sania. De fapt in tot judetul Timis doar pe dealurile Lipovei si prin muntii pe la Nadrag te poti da fain cu sania/punga. Mai stiti voi alte locuri ? Macar acum cat mai avem zapada….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *