Noutati la frontiera cu Serbia de Paste

O veste interesanta vine astazi de la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera Romana. Mai precis, trei puncte de trecere a frontierei vor fi deschise temporar in perioada de Paste.

Acestea vor fi deschise la solicitarea autoritatilor publice locale sarbe si romane, care au dorit asta pentru celebrarea sarbatorilor religioase romane si sarbe din perioada urmatoare, stind ca de fiecare parte a granitei sunt familii de sarbi si romani care si-ar dori sa petreaca Pastele impreuna, chiar daca sunt despartite de o granita.

Cele trei puncte de frontiera care vor fi deschise temporar in aceasta perioada sunt:

– Foieni II – Jasa Tomic (18-20 aprilie 2014 intre orele 08:00 si 19:00 – ora Romaniei)
– Valcani – Varbica (18-20 aprilie 2014 intre orele 09:00 si 20:00 – ora Romaniei)
– Lunga – Nakovo (18-21 aprilie 2014, intre orele 09:00 si 19:00 – ora Romaniei)

frontiere-deschise-pasti

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a intreprins toate masurile necesare pentru ca traficul intre la frontiera sa se manifeste in conditii optime:

“Cu această ocazie, dorim să amintim tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza unui document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Atenţionăm posesorii buletinelor de identitate vechi, că nu le pot folosi la trecerea frontierei”

Atentie pentru cei care vor sa treaca granita alaturi de copii, pentru ca sunt niste conditii speciale legate de minori. Politistii de frontiera vor permite intrarea in tara a minorilor doar daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, intr-unul din urmatoarele cazuri:

– in cazul in care calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti
– in cazul in care calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor prezinta o procura notariala a celuilalt parinte, nefiind necesar declaratia celuilal parinte, daca parintele insotitor face dovada ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila sau a decesului celuilalt parinte
– daca este insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilori parinti, a parintelui caruia minorului i-a fost incredintat prin hotarare judecatoareasca ramasa definitiva si irevocabila sau a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului sau legal.

Pentru orice informatie legata de traficul transfrontalier puteti suna la telefonul uni 021 9590, unde puteti discuta cu persoane abilitate care va pot informa corect.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *