Nu da SMS-uri la volan

Am vazut o gramada de videoclipuri in ultimele luni care incearca sa ii faca in special pe tineri sa renunte sa dea mesaje in timp ce se afla la volan. E destul de clar de aceste reclame incearca sa tinteasca tinerii, pentru ca ei sunt cei care folosesc cel mai mult SMS-ul ca mod de comunicare, asa zisa “generatie SMS”.  Motiv pentru care in urmatoarele doua reclame o sa vedeti o multime de tineri.

PS: Asa se face o reclama care sa iti ramana intr-adevar in cap

Prima varianta e cea americana, scurta si directa.

Cea de-a doua varianta e un exercitiu de marketing extrem de reusit facut de cei de la Volkswagen in Honk Kong. Va las sa vedeti de ce:

Problema cu datul de SMS la volan e ca nu te uiti la drum. Deloc. Oricat te-ai chinui sa le faci simultan, tot nu o sa ai ochii si atentia la drum. Daca vorbitul la volan nu e chiar asa o mare problema (cat timp nu esti in trafic sau intr-o zona cu multe curbe si ai o masina automata), cu SMS-ul e altceva. Ar trebui sa stiu, pentru ca eu conduc mii de kilometri pe saptamana si nu cred ca am dat mai mult de 2 mesaje cat am fost la volan, iar acelea au fost in foarte scurte si in zone drepte. In general, chiar daca primesc vreun mesaj, apuc sa il citesc, dar nu raspund. Prefer sa sun, motiv pentru care am si casti bluetooth atasate la telefon. Problema nu e asa mare la noi, chiar daca se dau mesaje in draci, in general oamenii din Romania nu prea isi abat ochii de la drum pentru a raspunde efectiv la mesaje. Sunt evident si exceptii, ca oriunde, dar in Romania nu SMS-urile la volan sunt principala problema. Am mai vorbit despre problemele cu drumurile din Romania in o gramada de alte ocazii, asa ca nu o sa revin aici.

In restul lumii insa situatia e altfel, pentru ca generatiile tinere din tarile vestice, SUA, Canada sau Japonia dau extrem de multe sms-uri, inclusiv la volan, motiv pentru care clipurile se indreapta catre ei.

La Vlad o sa gasiti si un grafic interesant legat de obiceiurile oamenilor la volan si cate accidente se intampla din cauza asta. Aruncati o privire si spuneti si voi: merita sa dati SMS-uri la volan ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *