O decizie desteapta de la RATT privind ruta 33

De astazi (2 iulie 2011) autobuzele 33 (cele mai dese din tot orasul) isi schimba statia finala de sub podul Sagului cu cea de la statia de la Real/Praktiker (cea in care oprea expresul 5). Comunicatul lor oficial spune urmatoarele:

Începând din data de 02 iulie 2011 traseul liniei 33 se prelungeşte până la Real. Staţia de la Pod Calea Şagului care era capăt de linie pentru autobuzele 33 se desfiinţează. Noul traseu al linie 33 va cuprinde şi staţiile: Dermatina – B.A.T.M.A – Staţia Peco (Casa Auto Mercedes) – Real/Practiker. Autobuzele 33 vor opri în staţia Expresului 5 din sensul giratoriu de la Real, unde este şi capătul de linie.

În sensul spre oraş autobuzelei vor opri în staţiile: Peco – B.A.T.M.A. – Dermatina şi apoi vor intra pe traseul deja cunoscut.

Autobuzele vor circula ca şi până acum la intervale orare.

Această modificare nu afectează traseele Expresului 8 şi Expresului 1 care vor avea în continuare capătul de linie la Pod Calea Şagului.

Personal eu o consider o decizie desteapta pentru ca doar Expresul 5 mergea pana acum la Realul din Sagului si acela era extrem de rar, odata la o ora, uneori chiar la 2 ore. Cu noul mers o sa fie din 10 in 10 minute autobuze (totul depinde de intervalele orare, intre aumite ore putand sa fie chiar si din 5 in 5 minute) pana la Real. Unii ar putea zice ca aceasta decizie a fost influentata nitel de interventia celor de la Real, care pierdeau probabil din clienti in timpul saptamanii (ma refer aici la clientii care nu aveau masini) si preferau sa mearga la alte supermarketuri din oras. E posibil si asta, nu zic nu, dar prefer sa nu ma pronunt daca nu stiu nimic extra.

Oricum, e o decizie buna, in opinia mea.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “O decizie desteapta de la RATT privind ruta 33

  1. Emanuel says:

    Cei de la Ratt cu siguranta au primit “prime” substantiale ca sa prelungeasca traseul liniei 33. Aceasta linie de autobuz este singura care deserveste cartierul Steaua al Timisoarei pe ruta spre centru. Si acum, pentru un centru comercial situat in afara orasului, un autobuz intraurban este deviat, ocolind un cartier intreg. Rusine! Rusine! Rusine!

    S-a lasat in functiune statia Dermatina, astfel incat cei care stau in partea dinspre strada Izlaz, Steaua, Bujorilor, etc, sunt nevoiti sa mearga 15 minute pe jos pana la cea mai apropiata statie RATT.

  2. Marius says:

    Din cate scriu ei, timpii de mers raman la fel, deci cu exceptia prelungirii cu cateva statii nu s-a modificat mai nimic pe traseu (exceptand statia de sub podul Sagului care, dupa cum ziceai si tu, era ceva mai ok pentru cei care stau in Steaua. Oricum, nu e extrem de mult de mers.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *