O experienta interesanta prin cartierul Odai

  Cartierul Odai din Bucuresti e situat chiar aproape de iesirea dinspre Bucuresti spre Alexandria, intre Calea Rahovei si Soseaua Magurele. De ce spun ca e interesant. Pentru ca ai impresia ca esti undeva la tara printr-un sat din Calarasi sau Teleorman, la cum e structurat cartierul.

Nici urma de blocuri, doar case la gramada si stradute asfaltate, unele mai bine, altele mai putin bine, usor denivelate, cu rezidenti de toate felurile, dar mai mult oameni de etnie rroma (tigani, ce mai) si romani mutati de la sate la orase. Sau la sat, pentru ca dupa cum ziceam, asa ai impresia cand ajungi pe aici. Strazile sunt stramte si usor dubioase, oamenii se plimba de colo colo fara sa fie atenti la masini, sunt zone verzi pline de gunoaie (sa inteleg ca Retim n-ajunge si pe aici ?) si cu cat te plimbi mai mult cu atat ai impresia ca esti intr-un sat mai sus mentionat.

Si cu toate astea, esti inca in interiorul celui mai mare oras din Romania, dar care nu a reusit sa isi modernizeze eficient toate zonele, iar unele bucati au ramas mult in urma (in special in sectorul 5, cel mai rau famat sector din capitala – Rahova si Ferentari sunt baza aici). Chiar daca ai strazi asfaltate, n-ai nici un prospect de dezvoltare aici. Magazine nu sunt, locuri in care sa produca nu sunt. Singurul lucru mai important prin apropiere e penitenciarul Rahova.

E dubios. Da, usor. Dar nimic din ce am vazut pana acum in acest cartier nu ma fac sa cred ca nu pot umbla ziua prin el. Cat despre noapte…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *