O metodă de a îți salva declarația pe proprie răspundere pe telefon

Cum ordonanțele militare ne obligă să avem acest document extra la noi dacă e absolut necesar să ieșim din casă, am zis să văd care sunt variantele pentru a îl putea completa cât mai simplu.

În primul rând, din datele pe care le-am citit online, documentul salvat si completat pe telefon este valid în cazul unui control al poliției / armatei. Cât timp datele corespund și nu aveți ceva absurd de făcut (cât timp mergeți la cumpărături sau aveți ceva munci agricole de făcut, e ok), probabil că nu o să aibă vreo problemă cu voi.

În al doilea rând, folosiți documentul pus la dispoziție pe siteul stirioficiale.ro. Dacă sunteți pe laptop sau în apropierea unei imprimante, doar completați și tipăriți pe loc, e mai simplu să aveți foaia de hârtie semnată.

Dacă totuși nu puteți face asta și aveți doar telefonul la îndemână, aveți varianta de a completa direct de pe telefon (testat pe iOS)

Pe iOS exista o funcție faină numită mark-up (cred că e si pe Android, doar că nu am avut unde să testez) cu care poți să îți completezi “de mână” anumite câmpuri din declarația pe proprie răspundere pentru a putea ieși din casă.

Poti completa direct în browser-ul pe care ai accesat documentul și apoi poți salva documentul într-un folder, în drive sau chiar în books. Oricum, undeva unde e ușor de accesat.

Se poate completa la fel de ușor ca online, aproape toate câmpurile fiind în format text, cu exceptia semnăturii, care o poți face cu mark-ul de care ziceam mai înainte.

Durează undeva la 3 minute (inițial, după ce aveți datele completate, se rezolvă în 20 de secunde, după cum puteți vedea și în pozele de mai jos:

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *