O mica pasiune: hartile

Imi plac hartile. Ma relaxeaza, asa cum pe altcineva il relaxeaza un pahar de whisky baut seara, asa pentru a scapa de gandurile rele si necazurile de pe zi.

E ciudat totusi, nu sunt eu cine stie ce turistul lui peste. Imi place sa calatoresc, dar pentru moment conditia nu imi permite sa calatoresc pentru distante mai mari. Asa ca prefer sa iau trenul si sa plec pe undeva prin satucele de prin Timisoara, Arad sau Caras-Severin cand imi vine cheful de “facut pe turistul”.

Uneori, cand sunt ocazii speciale, mai am ocazia sa ies din Banat. Si atunci ma duc…. si stau cu zilele. S-a intamplat asta cand am fost in octombrie in Busteni ( cabana Malaiesti, priveliste minunata ) si in cele 3 ocazii cand am mai apucat sa vin in valea jiului.

Iesitul in judetele din zona e o pasiune recenta de-a mea, probabil pornita din lipsa de iesire in public/natura sau orice iesire in general. Ce fac?

Pantalonii trei-sfert, tricoul, rucsacul in spate cu 3 sticle de apa, cateva batoane de ciocolata, un sudoku si niste ziare in caz de plictiseala. In dimineata sau in seara dinaintea plecarii aleg locatia dupa ce strabat hartile cfr. Vad cand am ore bune de plecare si sosire si imi fac orarul astfel incat sa nu am probleme.

Cu ce ma aleg din asta ?

Pai, iesirea in natura in primul rand pentru mine. Mai vreau sa adaug si o galerie de imagini din fiecare comuna a judetului Timis si sper ca in viitor sa ajung si in Caras-Severin, poate chiar la Bazias….

Eh, vise. Totusi, sper sa mai ajung si pe acolo intr-o zi. Pana atunci o sa continui sa explorez zona asta de pe langa Timis si Bega si sa vad ce are de oferit. Eu sper ca are ceva pentru mine.

Am deviat putin de la harti la calatorii. Revin. Hartile. Imi place sa aranjez ceva pe harta sau sa gasesc ceva pe harta dupa ceea ce am vazut sau am studiat. E fascinant, ca un cercetator care isi vede cea mai importanta teorie a sa confirmata. Cu toate ca hartile astea sunt facuta si redate in zeci de moduri, creierul meu continua sa proceseze si sa se gandeasca la anumite aspecte despre anumite locatii, despre ce s-a intamplat, despre ce se afla acolo…. etc.

Am reusit sa fac niste harti modificare ale municipiului timisoara, harti ale transporturilor cu toate punctele importante din oras.

Pana atunci, ramane sa ma decid unde merg maine sau poimaine ( poimaine am examen, ar trebui sa fie scurt, dar nu se stie ).

Pana duminica, o sa va mai las pe blog cateva articole mai vechi – drafturi, ceva ganduri nescrise pana acum.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *