O multime de cabluri prin masina

Am calatorit de m-am plictisit in ultimele zile, uneori mai mult, alteori mai putin, dar in fiecare zi din ultimele 3 luni am cam fost pe drumuri prin Romania. M-am si saturat intr-un fel sa tot fiu pe drumuri pe la noi prin tara, tinand cont de starea precara a unor drumuri si de nevoia mea constanta de a tot cauta drumuri noi pe care sa merg. Odata cu ultimul drum pe care l-am facut insa am zis ca nu mai plec pe vreun alt drum de asta mai necunoscut pentru o vreme, ca risc sa raman fara arcuri si amortizoare pe spate. De ce spun asta…. ei bine, intr-un articol viitor va voi arata cum arata unele drumuri de pe la noi, ca sa intelegeti.

Romania e o tara frumoasa, iar eu incerc sa o surprind cat mai des printr-o multime de cadre si filmari. Multe le vedeti si pe Harta Turistului sau pe Statiune Info, cele doua siteuri de turism pe care le am. Timpul insa nu mi-a mai permis sa mai pun atat de multe materiale pe cat as fi vrut eu, dar promit ca vin si cu ceva nou in urmatoarele saptamani.

Cum sunt mult pe drum, am si multe cabluri prin masina. Am incercat sa le administrez si eu cat mai bine, sa le leg unele de altele incat nu se indoaie sau sa se rupa, dar la un moment dat mai cedeaza si unele dintre acestea. Probabil ca in momentul asta va intrebati cate amar de cabluri am prin masina. Ei bine…

Pe langa prelungitorul pentru priza (cu 3 intrari si doua USB-uri), mai am si cablul pentru camera video (care a si cedat in ultima cursa, fiind necesara inlocuirea acestuia cu un cablu usb nou), un cablu de incarcare pentru micro-sd (pentru Phillips-ul meu) si un incarcator pentru Iphone 4, care si acesta, din pacate, a cedat. Motiv pentru care astazi am fost la shopping de electronice si mi-am luat si niste cabluri noi pentru acestea. N-am apucat inca sa le aranjez prin masina, pentru ca am reusit sa le leg mult prea bine, dar urmeaza asta in curand.

Recomandarea mea in domeniul acesta: nu mergeti cu cabluri ieftine, incercati sa luati ceva care pare cat de cat solid iar la capete sa ii puneti un arc, ca sa nu se tot duca intr-o parte si in alta cablul si sa se taie vreun fir prin interior. Util mai ales cand tragi constant de cabluri, asa cum faci intr-o masina.

Sfatul meu e sa le organizati cum trebuie si sa faceti cumva sa nu le lungiti prea tare prin masina, ca riscati sa le rupeti la un moment dat. Incercati sa le legati in anumite portiuni incat sa nu se miste prea mult si de preferat nu pe bord, ci in locuri mai ascunse, pe langa spatiul schimbatorului de viteze sau pe sub scaun, dar nu pe sub sine, ca si acolo e pericol sa le taiati.

Evdent ca toate aceste sfaturri au o acoperire cat timp stat pe drum cu orele, asa, ca mine.

cabluri

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *