O piata usor saturata cu telefoane

Stim cu totii ca pe piata din Romania sunt zeci de telefoane mobile la ora actuala. Poate chiar prea multe telefoane mobile pentru necesitatile actuale. Am simtit asta cand am vizitat cateva siteuri de anunturi in cautarea unei biciclete, iar ca o curiozitate am ajuns si pe la pagina de telefoane, sa vad ce se mai vinde pe acolo.

Am costatat si cateva lucruri bune, in primul rand ca majoritatea telefoanelor vandute sunt din generatia mai nou, 90 % din sunt smartphone si sunt la preturi mai mult decat decente. E o perioada in care daca iti doresti un telefon mobil second-hand care sa fie smartphone, il poti gasi la un pret decent. Am vazut Samsung Galaxy II sau Iphone 4 undeva pe la 500 de lei, in functie de dotari si setari. Preturi destul de bune pentru niste telefoane care acum cativa ani valorau undeva la 800-900 de lei. Cumva e normal, asta e directia in care merge piata, telefoanele mai vechi sunt ceva mai slabute tehnic si evident in timp pretul lor va mai scadea.

Am mai vazut si siteuri care vand telefoane second hand in varianta refurbished (ca si laptopurile, daca stiti despre ce vorbesc). Adica oamenii cumpara un telefon second si il fac incat sa arata destul de bine pentru vanzare, cumva sa para ca e nou. Nu e tipla, dar ai cutie si o garantie pentru el, chiar daca pretul e un pic mai mare decat pe siteurile de anunturi, garantie oferita iti ofera mai multa siguranta.

Aceeasi situatie este si cu laptopurile second-hand vandute de magazine la noi. Laptopuri luate din alte parti, dar aduse la noi si imbunatatite tehnic. In functie de laptopul dorit, poti sa economisesti si 30 % fata de pretul de magazin daca iti cauti un laptop second-hand, fie el pe siteurile de anunturi, fie in magazinele specializate care vand produse refurbished.

Toata lumea are cate un telefon si un laptop acum, dar va veni momentul cand si acelea vor deveni mai putin relevante sau ceva se va intampla cu ele (se vor strica / fura), iar atunci va fi nevoie de un laptop sau vreun telefon. Preturile pentru modelele care erau odata performante sunt acum in scadere, fiind suficient de bune pentru oamenii care nu au venituri mai ridicate, dar isi doresc sa aiba un smartphone sau un laptop pe care sa poata face mai multe lucruri decat pana acum.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *