O resursa pentru alegerile parlamentare din 2016

Vroiam sa scriu un articol destul de lung despre felul in care se voteaza in Romania, care sunt partidele din Romania si cam care sunt sansele ca acestea sa intre in Parlament.

Articolul e inca in faza de draft, dar deja e 1 Decembrie, deci ma indoiesc ca o sa il mai pot scrie in timp util pana la alegeri. O sa incerc totusi sa il fac ceva mai redus, sa ma bazez pe statisticile de votare de la nivel national ca sa ofer o anumita perspectica. Cert e ca viitorul suna… dubios, as spune, din ceea ce am vazut la votul din vara pentru alegerile locale.

Pana atunci insa, va invit sa aruncati o privire pe siteul Alegeri Parlamentare 2016, un site care va ofera o perspectiva reala a cine ar putea intra in Parlament pentru perioada 2016-2020. Plus riscurile de integritate, traseism politic si multe altele. Pe baza acelui site am reusit, cred eu, sa fac si lista cu viitorii deputati si senatori pentru urmatoare perioada, daca statistica mea e cat de cat corecta. Dar cum ziceam, voi veni cu un articol special pentru asta in cateva zile.

Pana atunci, uitati-va pe site si ghidati-va bine in votul pe care il dati.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *