O zi de pomina pe drum

Nu credeam ca o sa spun asta, dar cumva m-am saturat de mers la drum lung. Nu neaparat de drumul in sine, care in mare e destul de ok, il cunosc suficient de bine. Dar de cand am avut probleme cu masina, parca totul merge din ce in ce mai rau.

Am niste zgomote la viraje pe care nu le pot explica (directia e toata schimbata, deci nu e de acolo), iar volanul e extraordinar de greu de manevrat (pompa servo combinat cu altceva ?). Mi-am pus si o notita pe telefon, sa fac o postare pe forumul celor de la Renault pentru asta. Am facut si ceva filmari ca sa se auda sunetul si momentul in care apare. Cert e ca nu e de la directie, dar nu stiu de unde se aude.

Pe langa asta, mai am si minunate probleme cu anvelopele. Iarna a cam trecut prin zona asta, dar drumurile sunt pline de cuie, sarme si alte porcarii pe care le tot iau in roti. Ieri mi-am facut praf o anvelopa venind dinspre Tulghes spre Borsec. Am luat un cui in roata si intr-o curba s-a dus de tot. Noroc ca am prins cumva pe o linie ceva mai dreapta si nu am incurcat traficul de tot vreo 25 de minute, pana am schimbat-o cu rezerva. Anvelopa e praf, deci trebuie sa imi caut una nou. Iar la ora 6 seara nu mai gaseam nici o vulcanizare deschisa.

Asa ca am mers cu rezerva vreo 150 km, pana acum. S-a facut ceva mai dimineata, sper ca pe zi dau mai usor de vreo vulcanizare si sa gasesc ceva anvelopa mai ieftina care sa ma mai duca o luna. Ca dupa aceea oricum trebuie sa trec pe anvelope de vara.

Cand n-ai probleme, sa mergi la drum lung e chiar in regula. Dar cand constant ai probleme cu masina, iti vine sa iti bagi picioarele in ele de drumuri lungi. Bagi o gramada de bani in reparatii si masina tot iti face probleme.

Oricum, e doar un post random, in care sa ma plang de drumurile pline de cuie de pe la noi. Si asta pentru ca nu e prima oara cand iau un cui in anvelope, e a treia oara in ultimele 5 saptamani. In ritmul asta imi cumpar o anvelopa second la 2-3 vizite la vulcanizare.

Drum lung, masina cu probleme. Deloc placut.

Daca n-ai chef sa citesti toata balaria de mai sus, uite mai jos un video cu drumul dintre Giurgiu si Alexandria (bucata pe Zimnicea).

Sau poate Buzescu, daca vrei sa vezi arhitectura tiganeasca.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *