Ochelari de soare de calitate pentru lumina puternica

Nu stiu cum sunteti voi, dar atunci cand ma duc pe drumurile din Romania, imi programez intr-un fel sau altul incat sa nu stau foarte mult cu soarele in fata.

Mai precis, merg inspre est seara si inspre vest dimineata, pe cat posibil. Dar de cele mai multe ori nu ai ce sa ii faci si o sa mergi cu soarele in fata.

Protectiile de soare din masina te ajuta intr-o anumita masura, dar daca ai ochii mai sensibili la lumina (poate de la prea mult condus in astfel de conditii sau pentru ca stai foarte multe ore la calculator), de cele mai multe ori preferi sa ai niste ochelari de soare in masina care sa te ajute.

Eu personal am avut vreo cateva perechi de ochelari de soare de calitate. Acum am mai ramas cu o singura pereche de ochelari de soare, luata de la Decathlon acum multa vreme, dar care a ramas prin masina si care se dovedeste a fi utila vara, dar si iarna, cand afara e totul alb si iti bate soarele in fata.

Cu toate astea, cred ca dintre toate perechile pe care le-am avut, o pereche de ochelari de soare aviator galbeni e cea care a iesit in evidenta. In primul rand, pentru ca modifica cumva structura culorilor, le vedeam mai mult “aprinse” si mai clare, ceea ce conferea un avantaj daca trecea ceva prin fata masini, iar in al doilea rand, blocau destul de eficient razele soarelui, incat puteam merge linistit chiar si cu soarele in fata.

Din pacate, trebuia sa ii pun de cele mai multe ori peste ochelarii de vedere, pentru ca altfel vedeam destul de nasol la distanta.

N-am gasit inca perechi de ochelari de soare cu dioptrii care sa fie la fel de eficiente, gen sa blocheze si lumina soarelui, dar care sa ma ajute sa vad bine la distanta. Bine, am găsit, dar nu erau ochelari ieftini, vă spun din start.

Cred că cel mai bun pret a fost undeva la 1100 de lei, iar asta cu niște rame relativ ieftine, nu de titan sau dintr-un aliaj mai rezistent.

Dar puteti sa propuneti perechi aici, nu ma supar. Ma voi duce in magazinele de ochelari sa testez.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *