Ochelari vs lentile

De ceva ani incoace am inceput sa port si eu ochelari. Totul a inceput acum vreo 5 ani, cand mi-am dat seama ca nu mai vedeam lucrurile pe pereti foarte clar si ca deja incepea sa imi faca figuri si ochiul stang (prin a face figuri inseamna ca simteam ca zvacneste ochiul), asa ca atunci am decis ca e momentul pentru o vizita la medic si sa ma uit care e problema.

Iar problema, cel putin din punct de vedere al medicului oftalmolog, a fost ca stateam prea mult la calculator si din aceasta cauza vederea mi-a slabit. Avea si medicul dreptatea lui, asa ca de atunci mi-a luat ochelari de vedere pentru miopie. Am -1 pe ochiul stang si -0.75 pe ochiul drept, dar ochelarii sunt pe -0.75, ca sa corecteze, aproximativ. Cert e ca in ultimii 5 ani atunci am purtat ocazional ochelari de vedere. Ii port in special atunci cand conduc (ca vad la distanta) si din cand in cand la laptop (desi ar trebui sa ii port mai des, surprinzator ma dor destul de tare ochii dupa doua ore de stat cu ei pe ochi).

Problema e ca ma misc destul de des si ca sunt o persoana destul de calduroasa, iar asta inseamna ca ochelarii mei se aburesc destul de des. Si e destul de enervant, mai ales cat timp sunt la drum prin tara. Vara e rau ca transpir mai mult, dar iar e la fel de rau in anumite conditii, pentru ca se aburesc mai repede pe frigul de afara. Nu mai vorbim de intrat intr-un spatiu de afara, ca se aburesc instant.

Am cochetat si ceva vreme cu ideea unor lentile de contact care sa le pot inlocui odata la ceva vreme, dar mi-am dat seama rapid ca ochii mei sunt prea sensibili pentru a da jos astfel de lentile zilnic. Sigur, exista si lentile de contact cu inlocuire la doua saptamani, dar dupa cum ziceam, ochii mei se irita extrem de usor si prefer sa nu fac vreo complicatie in domeniul asta.

Disclaimer: lentilele de contact sunt folosite de o multime de oameni, sunt sigure si toate cele, doar ca eu personal nu reusesc nicicum sa ma “atasez” de ele.

Deci raspunsul la intrebarea ochelari vs lentile ar fi ca prefer inca ochelarii. Chiar daca au momentele lor in care nu sunt foarte practici, pot sa ii iau si sa ii dau jos oricand fara prea mari probleme. Si sunt foarte utili la drum lung.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *