Oscar 2014 – Castigatorii mei

premile-oscar-2014

Gala premiilor Oscar 2014 va avea loc pe 2 martie 2014 si tinand cont ca mai sunt doar vreo 4 zile pana atunci, m-am decis sa arunc o privire peste filmele nominalizate in acest an.

Cel mai bun film – Oscar 2014

American Hustle, Nebraska, Captain Phillips, Philomena, Dallas Buyers Club, 12 Years a Slave, Gravity, The Wolf of Wall Street, Her

Greu de decis aici, dar aici as merge pe American Hustle, desi si 12 Years a Slave are mari sanse, mai ales datorita distributiei si a cantitatii de actori foarte buni in film. Totusi, eu cred ca American Hustle o sa ia marele premiu anul asta.

Cel mai bun actor in rol principal – Oscar 2014

Christian Bale, Chiwetel Ejiofor, Bruce Dern, Matthew McConaughey, Leonardo DiCaprio

Aici imi e greu sa decid, mai ales pentru ca toti au facut niste roluri extrem de bune in filmele in care jucau. Personal as prefera sa mai castige si Leonardo diCaprio un Oscar, mai ales ca a facut un rol bun in The Wolf of Wall Street, dar cred ca Matthew McConaughey va lua Oscarul, chiar daca acesta nu e favoritul meu. Va fi o lupta stransa oricum, pentru ca toti au facut roluri bune in filmele in care au jucat.

Cea mai buna actrita in rol principal – Oscar 2014

Amy Adams, Judy Dench, Cate Blanchett, Meryl Streep, Sandra Bullock.

Hmm, aici cred ca Amy Adams va lua Oscarul. Cate Blanchett si Sandra Bullock cred ca au sanse sa ridice statueta, dar personal nu cred ca o vor lua.

Cel mai bun actor in rol secundar – Oscar 2014

Barkhad Abdi, Jonah Hill, Bradley Cooper, Jared Leto, Michael Fassbender

Nu stiu in prima faza ce cauta Jared Leto in categoria asta, dar in fine. Jonah Hill a facut un rol bunicel in The Wolf of Wall Street, dar nu cred ca va lua un Oscar pentru asta. Bradley Cooper mi s-a parut prea “agitat” in rolul in care l-a facut. In schimb Michael Fassbender a jucat excelent in 12 Years a Slave, motiv pentru care cred ca va fi cel care va ridica statueta pe 2 martie 2014.

Cea mai buna actrita in rol secundar – Oscar 2014

Sally Hawkins, Julia Roberts, Jennifer Lawrence, June Squibb, Lupita Nyong’o

O alta categorie la care nu stiu ce sa zic. Jennifer Lawrence nu mi s-a parut ca a jucat cine stie ce in American Hustley, iar despre restul… nu stiu ce sa zic. Lupita Nyong’o s-ar putea totusi sa ia Oscarul anul asta. Dar ramane de vazut duminica.

Cea mai buna animatie – Oscar 2014

The Croods, Frozen, Despicable Me 2, The Wind Rises, Ernest & Celestine

Hmm, aici recunosc ca nu am vazut doua animatii si nu prea pot sa imi dau cu parerea despre asta. The Croods a fost misto, la fel si Frozen. Astept sa vad The Wind Rises si Ernest & Celestine ca sa dau un verdict la categoria asta. Dar e foarte posibil sa nu apuc sa le vad inainte de decernarea premilor. Asa ca….. The Croods 🙂

Si ar mai fi multe categorii, dar le puteti gasi in lista nominalizatilor la Oscar din 2014…. pe siteul oficial. Eu o sa mai adaug doar trei categorii mai interesante aici:

Cel mai bun film strain – Oscar 2014

The Broken Circle Breakdown, The Great Beauty, The Hunt, The Missing Picture, Omar

Cea mai buna melodie dintr-un film – Oscar 2014

Happy – Pharrel Williams (Despicable Me 2)

Let It Go – Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez (Frozen)

The Moon Song – Karen O (Her)

Ordinary Love – Paul Hewson, Dave Evans, Adam Clayton and Larry Mullen (Mandela: Long Walk to Freedom)

Cele mai bune efecte – Oscar 2014

Gravity, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Iron Man 3, The Lone Ranger, Star Trek Into Darkness

Care sunt favoritii vostri pentru Oscarurile de anul acesta ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *