Parcare la aeroport

Acum câteva luni, atunci când am fost plecat la Stockholm, a trebuit să găsesc o soluție pentru a îmi putea lăsa mașina în Cluj. Aveam ceva amici în Cluj la care probabil aș fi putut parca mașina pentru câteva zile, dar mi se parea că pun o povară extra pe ei, să se mai uite și de mașina mea. Și oricum, ar fi trebuit să îi trezesc la 4 dimineața, să meargă cu mine la aeroport, și apoi să se întoarcă în oraș și să încerce să parcheze. Mi se părea că le iau prea mult din timpul lor doar pentru a îmi lăsa mașina în siguranță la aeroport.

Din fericire, am gasit undeva pe lângă aeroport (cam 500 de metri) o parcare păzită, la un preț mai mult decât decent (cred ca a fost 80 de lei pentru 4 zile, dar nu mai sunt 100 % sigur). In Cluj însă aeroportul e foarte aproape de oraș și accesibil pentru toți cetățenii cu diverse mijloace de transport.

La Timișoara e putin diferit. Aeroportul e la vreo 10 km de centrul orașului, iar mijloacele de transport către aeroport, sunt, din păcate, destul de inaccesibile. Așa că singura soluție mai accesibila este, ca și la Cluj, să vii cu mașina proprie la aeroport și să o lași acolo. Iar tocmai din cauza interesului oamenilor pentru o parcare pazită pe termen lung pentru mașinile lor s-au dezvoltat și cateva parcări pentru a acomoda numarul în creștere de oameni care călătoresc dintre Timișoara spre alte destinații.

Mare parte din oameni sunt plecați în general undeva între 3 și 7 zile, iar prețul dus / întors pentru un astfel de drum cu taxiul poate sa fie undeva între 40 si 60 de lei per drum (fiind o bună porțiune de exterior), pe când prețul de parcare pentru 3 zile este de 100 lei, iar pentru 7 zile de 150 de lei. Cumva nu e de mirare că mulți oameni preferă o parcare la aeroport decât să vină cu un taxi sau, mai rău, să aștepte dupa expresul 4.

Acum câtiva ani nu aveam optiunea asta. Nu puteam să îmi las mașina la aeroport, să plec în Anglia două săptămâni și să mă întorc să îmi iau mașina. Aș fi preferat asta decât să plec la 4 dimineața cu un taxi spre aeroport (un taxi de care trebuie să dai în primă fază, pentru că nu prea găsești la ora aia) și să ajung rupt de somn la Luton. Poate de asta am preferat de data asta să merg direct la o parcare (bine, eram și in Cluj, situație mai complicată) decât să aleg alta soluție.

Banuiesc că o situație de genul e și la Otopeni, care e destul de departe de București. Dar niciodată nu am zburat din București către altă destinație, asă că sunt un pic curios: voi ce faceți când trebuie să plecați mai multe zile din București spre o alta destinație ? Folosiți trenul, taxiul, autobuzul sau alta modalitate ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *