Pareri diverse despre mijloace de transport pe doua roti

Sunt un fan al vehiculelor pe doua roti. Incepand cu bicicleta si mergand pana la motocicleta. Or mai si fi alte vehicule pe doua roti, dar astea doua imi plac mie.

Ca sunt pasionat de biciclete, e un fapt bine stiut de cei care citesc blogul. Imi place sa ma plimb cu bicicleta cat pot cand e vremea frumoasa prin Timisoara, chiar daca cele doua biciclete pe care le am abia ma suporta (problema e ca sunt destul de greu). Bicicletele au roti subtiri si mari, pentru a fi mai usor de miscat din loc folosind doar picioarele. Au insa si un dezavantaj, mai ales in momentele in care drumul e mai rau: iti rup curul rotile subtiri, simti orice gropita si indoitura in drum, chiar si cu cele mai sofisticate suspensii.

Daca mergi mai departe la motociclete, o sa observi (logic) ca au rotile mai groase. Au rotile mai groasa pentru a rezista mai bine la viteze mai mari si pentru a fi mai stabile. Mai ales ca unele motociclete ating si 300 km/h…

Am vrut sa imi iau si permisul pentru motociclete. Am dat pentru permis toamna trecuta, l-am luat dupa vreo 3 incercari la sala (asta inseamna ca nu m-am pregatit suficient pentru primele doua ture) si am trecut din prima orasul. Nu sunt marele sofer al pacii, nu imi plac parcarile enorm si nici sa conduc. De fapt, stand sa ma gandesc, nu cred ca mi-a placut vreodata sa conduc. Din pacate, daca nu ai permis, nu te poti deplasa niciunde pe distante mari. Cu bicicleta ma pot deplasa lejer in Timisoara daca afara e frumos si cat de cat cald (si fara balti), dar cand ploua sau am de facut distante mai mari, deja lucrurile se complica. Si de aceea era necesara masina.

De cand am luat permisul, am facut peste 5000 de km. In patru luni. Cred ca am facut jumatate de tara din masina. Nu mi-a displacut, dar nici nu am fost super incantat de condus. Am condus pentru ca era necesar. Cu motocicleta insa…

Ei bine, prima experienta cu motocicleta vine de undeva de prin 1999 parca (atunci cand a fost eclipsa), cand tin minte ca m-am suit pe un motor mai mare in spate si mi se parea super awesome. Adica era o placere sa imi vajaie vantul in fata la 50 km/h (eram totusi intr-o zona de deal in Oltenia in 1999, nu gaseai cine stie ce motociclete). De atunci am avut o placere pentru vehicule pe doua roti.

Cu greu am invatat sa ma dau pe bicicleta, doi ani mai tarziu, dar pe motocicleta nu m-am mai suit pana la liceu, cand tot asa am stat in spate. Senzatia a fost aceeasi. Am zis de multe ori ca mi-ar fi mai usor sa conduc o motocicleta decat o masina….

… dar gandindu-ma mai bine, acum, in 2013, nu cred ca mi-ar fi bine sa imi iau permisul pentru motocicleta. Sunt de multe ori neatent, iar pe motocicleta asta te costa. Permisul probabil ca l-as lua cat de cat usor, chiar daca s-au schimbat nitel regulile pentru clasa A. Mai e si problema de accesorii moto si casti moto. Daca vrei sa iti iei ceva bun pentru motocicleta, te costa. Stiu asta de la multa lume si e mai bine sa iti iei ceva mai scump decat sa te zgarcesti pe niste casti si accesorii de rahat. Viata e importanta, asa ca mai bine cumperi ceva de calitate.

Costurile de intretinere banuiesc ca nu ar fi foarte mari, dar momentan am abandonat pista pentru motociclete. Sunt suficient de multumit ca am luat si permisul pentru categoria B. Categoria A mai are putin de asteptat…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *