Parlamentul vrea revolte in Romania

De ce zic asta ? Haideti sa le luam pe rand datele din ultima perioada

– Transportatorii romani sunt in greva generala dupa ce Guvernul + Parlamentul au decis ca sa mai adauge inca 7 eurocenti la acciza pentru combustibil, motivandu-si decizia prin a spune ca petrolul are tendinta de ieftinire. Problema e ca petrolul nu se prea ieftineste si cei care cumparam combustibil si mergem la drumuri lungi (nu o sa ma numesc transportator, din respect pentru cei care chiar transporta marfuri si sunt pe drum tot timpul) o simtim. Comparatie. Daca acum 2 luni, inainte de anuntarea vreunei accize extra de catre premier, pretul la pompe pentru benzina era intre 5.35 si 5.60, acum pretul la pompa e intre 5.58 si 5.85. S-a ieftinit, nu ? Al doilea motiv pentru care transportatorii romani sunt in greva sunt unele legi tampite care se bat cap in cap cu alte legi si pun probleme celor care transporta marfuri. Puteti citi mai multe despre asta la siteuri ca Stirile ProTV sau Business24, unde veti gasi mai multe articole in domeniul asta.

– Si tot de legea asta, speriat ca transportatorii chiar au intrat in greva si au ingreunat circulatia pe mai multe drumuri + magazinele sunt nemultumite de faptul ca nu mai au transporturi de marfa in urmatoarea perioada, premierul Victor Ponta a decis sa amane introducerea accizei…. dar doar la motorina. Si doar pentru 3 luni. In schimb la benzina va fi introdusa si probabil ca pretul ei va ajunge la fel de mare ca cel al motorinei. Si pretul motorinei va creste. O sa vedeti.

– La Pungesti oamenii sunt batuti pentru ca protesteaza impotriva extragerii de resurse naturale (gaz de sist). Dupa un prim esec de punere a sondei pe acel teren din cauza localnicilor, cei de la Chevron s-au regrupat si au venit cu si mai multi jandarmi pentru a ii alunga pe localnici. Si pentru a ii bate, binenteles. Nu foarte legala nici treaba asta nu ? Dreptul la exprimare ? Nu si acolo.

– Nu mai tarziu de aseara, parlamentul a adoptat o lege care in esenta ii face imuni la controalele DNA, ANI si orice alta organizatie mai lupta impotriva coruptiei din Romania. O asa zisa super imunitate. S-au scos pe ei (si pe presedinte) din aura de “functionar public”. Parese ca nu le placea denumirea. Dupa aceasta decizie, daca va fi aprobata de presedinte (ceea ce noi speram ca nu va fi), se va fura intr-adevar ca in codru.

– Insa cea mai rea decizie e cea care reintroduce calomnia si insulta ca fapte penale. Adica daca il acuzi pe cineva ca face ceva fara a face proba veridicitatii lor, risti sa faci parnaie ceva vreme. Problema e ca dupa ce se afla ca sunt acuzati de ceva, oamenii acuzati isi ameninta orice potentiala….. sursa si ai slabe sanse sa mai dovedesti ceva.

Au scris multi despre aceste subiecte. Simona Tache a vorbit azi despre evenimentele din Parlament, in timp ce in presa scrisa o sa gasiti o gramada de lucruri despre legile din zona transporturilor. O sa le detaliez si eu intr-un articol separat.

Pana atunci insa s-ar putea sa se trezeasca noi proteste. O noua revolta in decembrie ? Ramane de vazut.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *