Patru meciuri si o posibila calificare

world-cup-brasil

In aceasta toamna, la inceputul lui septembrie si la jumatatea lui octombrie vor fi ultimele meciuri din grupele de calificare pentru Cupa Mondiala din Brazilia de la anul. Vor fi niste dueluri interesante care vor stabili in mare echipele care vor merge la anul la campionatul mondial. Si asta nu doar in Europa, ci si in restul lumii.

In Asia lucrurile sunt clare. Patru din cinci echipe s-au calificat deja la Cupa Mondiala din Brazilia 2014: Iran (revenire la mondiale dupa 8 ani), Coreea de Sud, Japonia si Australia. A cincea echipa ramane de vazut daca se va califica. Momentan se vor infrunta in luna septembrie Iordania si Uzbekistan, urmand ca echipa care va castiga acest duel sa se infrunte cu castigatoarea din Oceania – Noua Zeelanda.

In Africa mai este de jucat inca o etapa din faza grupelor, urmand ca dupa acest ultim meci sa se decida cele 10 echipe (castigatoarele grupelor) care vor juca barajul pentru cele 5 locuri la Cupa Mondiala din Brazilia. In unele grupe s-a decis deja echipa care va juca in acest baraj – grupa C (Coasta de Fildes), grupa G (Egipt) si grupa H (Algeria) hotarandu-si deja castigatoarele.

Mai sunt inca sapte grupe in care trebuie sa se afle echipa castigatoare.

In grupa A se bat pentru prima pozitie se bat trei echipe: Etiopia (10 puncte), Africa de Sud (8 puncte) si Botswana (7 puncte). Africa de Sud si Botswana se intalnesc in meci direct, iar Botswana are sanse sa mearga mai departe daca invinga pe Africa de Sud iar Etiopia pierde in Republica Centrafricana. Etiopienii, daca invinga in Republica Centrafricana, sunt calificati la baraj.

In grupa B se bat pentru primul loc Tunisia (11 puncte) si Capul Verde (9 puncte). Se intalnesc in meci direct in ultima etapa, pe terenul tunisienilor, iar acolo se va decide totul.

In grupa D Ghana si Zambia se bat in meci direct, Ghana avand 12 puncte, iar Zambia 11. Un egal sau o victorie ii va duce mai departe pe ghanezi.

In grupa E Congo si Burkina Faso se bat in meci direct pentru calificare, pe terenul celor de la Burkina Faso, Congo avand insa un punct in plus in grupa.

In grupa F Nigeria si Malawi se intalnesc in meci direct, cele doua fiind separate de doua puncte in clasament. Nigeria insa este mare favorita si este foarte posibil sa mearga mai departe in meciurile de baraj.

In grupa I Camerun si Libia se intalnesc, evident, in meci direct, fiind separate de un singur punct in clasament, astfel incat un egal sau o victorie a Camerunului i-ar duce pe lei mai departe la baraj.

Iar in grupa J Senegal si Uganda din nou se intalnesc in meci direct, fiind separate de un singur punct in clasament, Senegalul avand 9 puncte, iar Uganda 8.

In America de Nord mai sunt de jucat 4 meciuri din grupa principala, din grupa principala trei din echipe urmand sa se califice mai departe la cupa mondiala direct, in timp ce a patra echipa din grupa va juca un baraj cu locul 5 din America de Sud. Momentan SUA (13 puncte), Costa Rica (11 puncte), Mexic (8 puncte) sunt pe locurile de calificare la mondial, in timp ce Honduras (7 puncte) si Panama (6 puncte) se bat si ele pentru calificare.

In America de Sud situatia nu e mult mai simpla. Sunt 4 locuri care se califica direct la campionatul mondial si mai sunt 3 sau 4 meciuri de jucat, in functie de echipa. Argentina, Columbia, Ecuador si Chile s-au distantat de restul grupului si cu niste meciuri bune se pot califica toate trei la campionatul mondial. Pentru al cincilea loc, meciul care duce la barajul cu echipa din America de Nord, se bat Uruguay, Venezuela si Peru.

Intr-un final am ajuns si la continentul european, de unde se califica 13 echipe la Cupa Mondiala. Echipele sunt impartite in 9 grupe de cate 6 sau 5 echipe (ultima grupa). Prima echipa din grupa se califica direct la campionatul Mondial din Brazilia, in timp ce 8 din 9 cele mai bune locuri secunde din grupa vor merge la baraj, de unde se vor mai califica inca 4 echipe la mondial.

In Grupa A Belgia si Croatia controleaza autoritar grupa, belgienii avand cele mai mari sanse sa mearga mai departe in Brazilia. Croatia va prinde cel mai probabil barajul daca nu va reusi sa invinga Belgia in meci direct pe 10 septembrie.

In Grupa B o avem pe Italia cu cele mai mari sanse sa mearga la campionatul mondial, in timp ce Bulgaria si Cehia se bat pentru locul de baraj, dar si aici putem avea surprize, cu o revenire a danezilor sau a armenilor in lupta, acestea fiind la 3 puncte in spatele Cehiei.

In grupa C o avem pe Germania care mai mult ca sigur va castiga grupa, in timp ce Austria, Irlanda si Suedia se bat pentru locul 2, ambele avand in acest moment 11 puncte.

In grupa D stim situatia, o avem pe Romania pe locul 3, la bataie cu Ungaria pentru locul de baraj, Olanda fiind ca si calificata la mondial.

In grupa E Elvetia domina grupa, in timp ce Albania se afla pe locul 2 cu 10 puncte, urmata de Islanda cu 9 si Norvegia cu 8. O grupa ciudata, aceasta.

In grupa F Portugalia, Rusia si Israel se lupta si pentru calificare, si pentru baraj.

In grupa G Bosnia e mare favorita sa mearga la mondial, in timp ce Grecia e favorita pentru baraj, fiind la 4 puncte in fata Slovaciei.

In grupa I Muntenegru, Anglia si Ucraina se lupta pentru un loc la mondialul din Brazilia

In grupa J Franta si Spania se dueleaza pentru un loc la mondial, francezii fiind la un punct in spatele spaniolilor.

Pe Pariuri X am gasit si ceva sugestii pentru meciurile din aceasta perioada. Cateva pareau interesante si destul de realiste. Am facut o combinata pentru cei care vor sa parieze in aceasta perioada pe meciurile de calificare la cupa mondiala din Brazilia 2014. De fapt, asta o sa fie biletul meu cu 5 meciuri pentru calificarile la mondiale.

Bosnia – Slovacia 1

Irlanda – Suedia X

Germania – Austria 1

Anglia – Moldova 1

Scotia – Belgia 2

Am luat meciurile cu cote decente, important de stiut.

Update: Dupa meciurile de aseara… pot zice ca am avut putin ghinion. Nu ma asteptam ca Bosnia sa piarda meciul de acasa cu Slovacia si Irlanda sa nu reuseasca sa mentina un egal in Suedia. Restul de trei le-am nimerit…

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *