Placute si discuri de frana –  de ce e important sa alegi un brand de calitate?

Guest post: Articol furnizat de catre Andre.

Cum sa alegi plăcutele de frâna ?

Când vine vorba de plăcutele de frâna majoritatea persoanelor nu sunt interesate de acest aspect si aleg pur și simplu niște plăcuțe care doar sa se potrivească pe autoturismul lor, în schimb acest subiect ar trebui tratat cu mai multă atenție deoarece tine de siguranța noastră ca șoferi și de siguranța celorlalți din jurul nostru. 

În realitate diferența de calitate dintre un brand de calitate de plăcute de frâna si un brand ieftin poate consta in scăderea distanței de frânare, fiabilitatea și durabilitatea acestora în timp

Cate tipuri de plăcuta de frâna exista ?

Exista trei tipuri de plăcute de frâna 

Organice 

Sunt cele mai ‘prietenoase’ cu bugetul alocat pentru mentenanța autoturismului, deoarece ele sunt făcute din materiale reciclabile automat reduc din durabilitatea acestora. Acest tip de plăcute e recomandat autoturismelor mici și celor care parcurg distanțe scurte care nu necesita o sarcină foarte mare 

Semi-metalice 

Aceste tipuri de plăcute sunt cele mai durabile dintre categoriile enumerate deoarece conțin o compoziție mai mare de metal, nu este recomandata montarea unor astfel de plăcute fără schimbarea și discului de frâna care este conceput pentru aceste plăcuțe deoarece ele fiind dintr-o compoziție mai dura vor provoca o uzură mai rapidă. Marele minus a acestor plăcute este zgomotul produs de ele.

Ceramice 

Acest tip de plăcute sunt cele mai scumpe din cele trei categorii dar care prezintă cea mai mare eficacitate de frânare, în mare parte ele sunt silențioase și provoacă foarte puțin praf rezultat din urma frânarii. Acest tip de plăcute se găsesc în mare parte pe mașinile sport deoarece acestea au nevoie de o distantă de frânare foarte mica.

Ce discuri de frâna sa aleg ?

Când vine vorba de alegerea discurilor de frâna tot timpul este importantă alegerea unui brand de renume deoarece aceștia investesc foarte mult timp în dezvoltarea discurilor astfel vei avea o performantă si fiabilitate ridicata.

Este important ca atunci când se efectuează schimbul de discuri sa fie automat schimbate si plăcutele de frâna ca sa nu existe riscul ca uzură plăcuțelor sa imprime profilul vechilor discuri.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

1 thoughts on “Placute si discuri de frana –  de ce e important sa alegi un brand de calitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *