Plecat prin tara

In weekendul asta m-am plimbat putin prin tara. Vineri dimineata am plecat prin Deva, unde am avut ceva treaba cu firma, am rezolvat repede pentru ca registrul comertului si finantele sunt foarte aproape in Deva. Dimineata a fost morocanoasa, ploaie, ploaie, ploaie. Pe tren mi-am facut timp sa ma uit la 2 filme pe telefon ( ce bine ca le-am pastrat pe telefon, ca altfel ma plictiseam la maxim). In Deva am vrut sa urc sus pe cetate, ploaia si un grup imens de copii din clasele minore m-au facut sa ma razgandesc si sa caut altceva de facut prin oras. M-am plimbat aiurea prin oras, asteptandu-l pe fratemio, am mers pe ploaie si ciudat, nu m-am simtit foarte rau. Dupa 4 ore de frecat menta prin Deva, timp in care am mers prin Bila, Plus si alte supermarketuri ca sa pierd timpul, a venit si fratemio. A venit cu greu de la Timisoara, dar bine ca a ajuns. A urmat o portiune de drum linistit pana aproape de Orastie. Unde ne-am oprit si am stat. Si am stat, si am stat si binenteles am stat. Era o coada de vreo 6 km in ambele sensuri, asa ca am facut 6 km intr-o ora. Dintre care 45 de minute am stat degeaba. In fine, am trecut cu greu, am mers apoi prin Sebes, apoi prin Alba si Blaj. Din Blaj inspre la Rosia de Secas( comuna unde am rude) drumul a fost groazic. Gropi, denivelari la greu. Am ajuns pana la urma si acolo, am bagat un somn greu, intrerupt fara pic de simt la ora 9 dimineata de una din rudele mele 🙂

Sambata, am mers in vizita pe la rude, rude necunoscute ( in sibiu in special dar si in alba am o groaza de rude pe care nu le stiu….dar am 🙂 ). O vizita de 2 ore, Focusul lu’ fratemio se misca excelent, e o placere sa mergi la drum intre Spring si Drasov ( 2 comune din zona, un drum intre ele de vreo 7 km, un drum excelent, in multe zone drept, o placere pentru condus). Seara mi-am ocupat-o cu AXN si cu meciurile de la Euro. Elvetia – Cehia 0-1, gol Sverkos ( abia a nimerit mingea) si Portugalia – Turcia 2-0, un joc controlat de portughezi. Urmat apoi de inca un somn lung, pentru ca a doua zi dimineata plecam.

Duminica, adica azi. Drum pana la Sibiu, un oras extraordinar de schimbat fata de acu 4 ani cand am mers acolo ( modernizat, se vede mana nemteasca pe acolo ). A urmat apoi o calatorie prin Cisnadie, unde am stat cateva ore ( prin Cisnadie am mai stat niste veri, o localitate ok 🙂 ). Acolo ne-am mai plimbat prin orasel, am mai venit in vizita pe la cineva apoi am plecat iarasi. Catre Dragasani. In drum am prin o vreme groaznica prin defileul Oltului ( o ploaie “nervoasa” ). Am ajuns si aici la tara intr-un final, am ajuns la timp sa ma uit la o repriza din Austria – Croatia. Croatii nu au prea avut probleme, conduceau cu 1-0 cand am inchis eu. TV-ul. Urmeaza o seara de Euro ( adica Germania – Polonia, urmat maine de o plecare inapoi la Uricani. Pana atunci, incerc sa ma mai relaxez. Ca de marti, studiu la greu, super intens…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *