Podcasturi romanesti

De vreo 4 ani încoace ascult podcasturi la modul constant. Nu cunoșteam lumea asta a podcasturilor, dar totul a început cumva din necesitate. Necesitatea de a asculta și altceva în afară de muzică pe drumurile lungi pe care le aveam prin țară. Și după un video de la CGP Grey în care își “promova” într-un mod foarte fain podcastul “Hello Internet”, am zis ca să încerc și asta, că poate nu mai am senzația asta la drum. Și a funcționat.

Atât de bine, încât după acest podcast am început să mai caut și altele, în special de la creatorii de conținut preferați de pe youtube. Așa am dat de “Dear Hank and John”, podcastul fraților Green (Vlogbrothers). Iar în timp, am dat de tot mai multe podcasturi până când, după o postare a lui Eftimie la un moment dat pe la finalul lui 2015, am dat de ICR Podcast, care personal mi se pare unul dintre cele mai bune podcasturi de la noi. Poate pentru că sunt amator al genului “Two dudes talking”. Poate că Eftimie e al naibii de amuzant într-o grămadă de situații, când se apucă să îi ia la 11 metri pe toți. Poate îmi place că discuția dintre cei doi are și ceva urme de raționament, comparativ cu veșnicele discuții politice de la TV. Oricum, aveti cel mai recent episod aici.

Am mai adăugat multe podcasturi pe listă în ultimii ani, dar nici unul românesc, până weekendul trecut. Când am reușit să rămân fără podcasturi după foarte multă vreme. Mai aveam doar un episod din Hidden Brain și am zis că ar fi cazul să mai descarc și altceva dacă nu vreau să mă plictisesc pe drum.

Auzisem tot pe ICR Podcast la un moment dat că Teo are și el un podcast (Intre Showuri), motiv pentru care l-am căutat și i-am dat ascultare unui episod. Și apoi la încă 10. E genul ăla de show care nu știi cum începe și cum se termină, în care jumătate de timp e haos total, dar cealaltă jumătate e plină de glume bune. Motiv pentru care i-am dat ascultare pe tot drum înapoi de la Miercurea Ciuc-Brașov-Sibiu-Timișoara. 

Am zis sa mai caut si alte podcasturi, insa. Mai e si Podcast de istorie de care mai stiu (realizat de Dorin Lazar si Sergiu Motreanu) dar care e un pic lent pentru mine. Interesant, dar parca e mai bun de ascultat cand n-ai nimic de facut si vrei sa asculti cate ceva despre civilizatii trecute. Acum vad ca au ajuns deja pe la geti, deci treaba o sa devina mai interesanta. Dati-i o ascultare, poate e pentru voi.

Dar cam astea sunt podcasturile românești pe care le știu și sunt mai interesante. Am vrut însă să descopăr mai mult, motiv pentru care am căutat pe “ză mighty” Google și am zis să văd ce mai recomandă lumea. Florin Roșoga recomandă câteva podcasturi pe care le ascultă / recomandă el, dar mai durează puțin până când ascult măcar un episod să văd dacă merită. O să revin cu un update atunci.

Pentru cei care vor să asculte un podcast în română, în momentul acesta opțiunile sunt relativ limitate. Nu e inca suficient public, poate inca nu sunt suficienti oameni care sa aiba microbul asta. Inca.

LE: A descoperit și Ovi Sîrb o serie de podcasturi românești mai interesante. Arunca-ți o privire și pe la el pe blog (din ce vad ascultă mai multe podcasturi cu comedianți + sort of podcastul lui Zoso).

FMLE: Au mai apărut o mulțime de podcasturi românești între timp, dar nu am mai avut eu timp să updatez lista. Am văzut că lumea a mai lăsat comentarii cu propuneri, deci dacă aveți ceva recomandări de făcut, lăsați un comentariu mai jos.

O să vin cu un update în curând cu mai multe podcasturi românești de ascultat.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

3 thoughts on “Podcasturi romanesti

  1. Alex Morar says:

    Buna ziua,

    As face si eu o recomandare de Podcast romanesc. Este vorba despre o comedie audio in limba romana, scurta, funny si plina de adevar.
    Cristi Miticaru sau Cristi Miticaru’s Podcast. Este la inceput iar cresterea calitatii se poate auzi de la episod la episod impreuna cu entuziasmul echipei care este unul rar intalnit. Disponibil pe majoritatea platformelor…cum ar fi iTunes, Google Podcastst, Spotify, Castbox, Podbean etc.

    Va multumesc mult si m-as bucura enorm sa regasesc podcastul in topul dumneavoastra.

  2. Pingback: Explozie de podcasturi în România - J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *