Povesti cu perifericele pentru PC

casti

De-a lungul timpului am avut o gramada de probleme cu perifericele pentru laptopul sau PC-ul meu. Neavand foarte multi bani am mers foarte des pe solutia cea mai ieftina. Care din pacate nu a fost si cea mai eficienta, pentru ca multe din perifericele pentru laptop au cedat surprinzator de repede.

Asa ca de vreo cativa ani incoace fac research serios inainte de a cumpara orice lucru, fie online, fie din magazin. Ma uit sa vad cum se poate mula pe ceea ce fac eu si cat de sigur este.

Am un laptop personal nou din 2009. Am mai avut un laptop vechi inainte de asta, un laptop destul de bun care m-a ajutat enorm in acea perioada sa fiu mobil, alaturi de internetul mobil de la Vodafone sau Zapp. Era inainte de nebunia cu internet nelimitat pe mobil, internetul nu era asa o comoditate. La laptopul respectiv s-au mai dezlipit chestii in timp, au cedat doua hard-diskuri intre timp, pe care le-am inlocuit, ultima investitie fiind chiar un SSD de 120 GB, dar un lucru n-am reusit sa repar: incarcatorul pentru laptop, care a cedat undeva la imbinari (a se citi un fir nu face contact). Din fericire nu e atat de grav, motiv pentru care nici nu am insistat sa il repar sau sa il schimb, mai ales ca laptopul are foarte multi ani in sapte deja, se apropie de cel de-al saselea an. Fiind insa primul meu laptop, e greu sa il deoparte.

Mi-am mai luat intre timp un alt laptop, un Dell, care din pacate are figuri la partea de kituri, pentru ca am o pereche de casti pentru PC prin bluetooth care nu vor de nici o culoare sa se conecteze la laptopul meu. Nu reusesc sa gasesc nici un driver pentru ele, iar fiecare solutie pe care o incerc imi ofera doar un sunet mono, de proasta calitate. Oricum, daca am un fir de audio to audio, lucrul asta e rezolvabil, dar prefer sa imi pot tine castile pe cap si sa umblu prin casa. Poate ca intr-o zi o sa reusesc sa rezolv si problema asta.

Ultima problema nu e cumva o problema tehnica cat una….. fizica. Mai precis tastatura mea pentru PC a cedat din motive…. acvatice. Aveam laptopurile si tastura pe birou, unde le las de obicei, iar intr-o dimineata a fost o inundatie la vecinii de deasupra. A curs vreo jumatate de litru de apa pe tastura si laptopuri (a picurat, mai bine zis). Daca laptopurile n-au patit nimic, nu acelasi lucru se poate spune despre tastatura, care a cedat. A trebuit sa o las intr-o parte sa las apa sa se scurga. N-a mers nici atunci. Asa ca am desfacut tastatura si am gasit o gramada de apa si pe interior. Am curatat apa si am pus la loc totul. Tot n-a mers. Am zis ca asta este, imi caut alta tastatura.

Dar ieri, la o saptamana dupa eveniment, am zis sa vad daca cumva si-a revenit si electronicele „s-au uscat”. Lucru care s-a intamplat, pentru ca tastatura merge. Un pic dubios, cu taste care se apasa greu, dar functioneaza.

Sper doar sa ma tina, sa nu fiu nevoit sa fac extrem de multe cheltuieli din cauza asta.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *