Praga, urmatoarea locatie pe checklist

Dupa ce am vizitat Nottingham si Londra acum vreo zece zile, am zis ca urmatoarea locatie in care trebuie sa ajung o sa fie Cehia. Cehia are multe locatii frumoase si am avut o oarecare fascinatie legata de Cehia. Nu am habar de unde fascinatia pentru Cehia, poate de la campionatul ceh de fotbal si de echipa care imi place de acolo (Banik Ostrava).

Din pacate, Ostrava e un fost oras minier, al treilea ca marime din Cehia, dar din punct de vedere turistic nu prea ai ce vizita acolo. Esti aproape de granita cu Polonia asa ca nu e chiar cel mai dezvoltat oras din punct de vedere economic din Romania.

De Praga insa pot zice multe, pentru ca e unul din orasele cosmopolite din Europa (alaturi de Viena, Bratislava, Zurich, Venetia etc). Praga are multe cladiri istorice si locatii pe care probabil ca as dori sa le vizitez.

Stare Mesto (centrul vechi al Pragai) este cu siguranta punctul de atractie principal. Pe langa asta, mai sunt o serie de palate, muzee si alte locatii pe care mi-as fi dorit sa le vizitez ca Palatul Lobkowicz, Catedrala St. Vitus, Gradina Zoologica din Praga (asta si cea din Viena sunt destul de interesante), Podul Karl, Monumentul Vysehrad, muzeul KGB, Rodolfinum si binenteles, castelul din Praga.

Photos of Prague Castle (Prazsky hrad), Prague

Sunt multe locatii de vizitat pentru care probabil nu o sa am suficient timp. Dar in 3 zile cred ca le pot vizita. Am gasit ceva oferta cu cazare si transport din Bucuresti de city-break Praga, costa 265 de euro. Pare sa se merite, asa ca in curand s-ar putea sa zbor pana la Praga.

Sursa poza: TripAdvisor

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *