Primul contact cu Londra

Am mai scris aici si aici despre calatoriile mele prin UK, daca sunteti interesati.

Astazi o sa scriu despre primul meu contact cu orasul Londra. Dupa o perioada in care am stat in Nottingham, un oras destul de mare, dar care se afla departe de Londra si nu e extrem de agitat (in mare e plin de studenti, sunt doua universitati mari chiar in Nottingham). In zilele saptamanii e putin mai agitat, dar pot zice ca si Timisoara e mai aglomerata decat Nottingham. In fine.

Revenind la primul contact cu Londra, am plecat din Nottingham cu unul din trenurile lor de la East Midlands Trains spre Londra si dupa o jumatate de ora in care ne-am invartit in jurul orasului Nottingham (au si ei belelele lor cu trenurile), am plecat in viteza spre Londra. In drum spre capitala Marii Britanii am atins viteze de 180 km/h (au totusi o cale ferata buna, comparativ cu a noastra) si dupa o ora deja vedeam zonele din nordul capitalei (St. Albans, Radlett, Borehamwood etc). Am ajuns in statia St. Pancras, cea mai mare statie feroviara din Marea Britanie, unde era un pic de coada la iesire. In cazul in care nu ati calatorit niciodata cu trenul in Anglia, la iesire din fiecare gara sunt puse porti unde trebuie scanat biletul si abia apoi poti iesi, ca la metrou, intr-un fel, motiv pentru care in momentul in care 1000 de oameni au iesit si s-au indreptat spre platforma, s-a format ceva aglomeratie. Si noi mergeam duminica. Nici nu vreau sa imi imaginez ce e acolo in timpul saptamanii. Oricum, dupa vreo 5 minute de stat la coada, am iesit din gara St. Pancras si am avut primul contact cu orasul Londra.

Gara St. Pancras Londra

gara-saint-pancras-londra

Destul de linistita, pentru ca era duminica. Cel putin in zona respectiva. Ne-am cautat si am gasit cazare Londra inainte sa venim, asa ca a fost destul de usor, doar ne-am dus la cazare, ne-am lasat bagajele si am facut un tur scurt al locatiilor importante din Londra. Locatia in care am stat in Londra era undeva mai aproape de zona de nord, asa ca am luat metroul si am ajuns in apropierea celebrei roti din Londra. Imi scapa in momentul asta numele statiei de metrou, dar stiu ca imediat ce am iesit pe afara de la metrou, am putut vedea asta.

Roata Londra

roata-londra

Centrul Londrei e extrem de animat si plin de turisti de toate natiile posibile. Am vazut chinezi, japonezi, coreeni, germani, spanioli si americani in acea seara. Majoritatea erau in apropierea palatului Parlamentului din Londra, care stralucea in noapte.

Parlamentul din Londra

parlament-londra

Am mers mai departe si am vazut si piata Trafalgar cu statuia lui Nelson care trona la inaltime. (poza am facut-o in ziua urmatoare, pentru ca noaptea nu mai vedeam nimic).

Statuia lui Nelson din Londra

statuia-nelson-londra

Si am ajuns si la locul pe care turistii vor sa il vada cel mai mult: Palatul Buckingham.

palatul-buckingham

Era deja ora 22:00 si am zis ca sunt destul de obosit sa mai vad si restul de locatii din Londra, motiv pentru care m-am intors la locatia la care am fost cazat si am revenit a doua zi sa vad totul pe lumina mai clar. Despre a doua zi petrecuta in Londra insa voi vorbi intr-un alt articol.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *