Provocarea prezentului si noile capacitati tehnologice Cloud

Articol trimis de catre colegii de la Scribsoftware, carora le multumim pentru material.


De-a lungul timpurilor, societatile umane s-au confruntat mereu cu perioade economice grele, perioade in care ne lovim de mai multe provocari, cum este cea pe care o traversam cu totii in prezent, timp in care, companiile, in special cele de talie medie, trebuie sa actioneze intr-un mod cat mai agil si flexibil pentru a-si reduce costurile si a-si consolida pozitia in viitor.

Nevoile de transformare ale afacerilor

Nevoia de transformare a afacerii, pentru a face fata schimbarilor, a devenit, asadar, inevitabila.

In acest sens, Scribsoftware te invita la o discutie online despre serviciile sale, in special despre serviciile de noua generatie, in care opereaza liderii de piata digitalizati, precum si avantajele competitive si durabile obtinute prin operarea in CLOUD. Mai mult, va stam la dispozitie pentru orice intrebari aveti sa ne puneti pentru a va evalua propriul model ERP, potrivit nevoilor personalizate si individuale ale fiecarei companii.

Astfel, solutiile software inteligente de genul celor Soft1 Cloud, Cloud ERP sustin transformarea mediul de business prin utilizarea tehnologiilor AI si Machine Learning pentru automatizarea completa a operatiunilor, reducerea costurilor si valorificarea informatiilor, chiar daca acestea se afla in documente si fisiere fizice.

Aplicatia ofera o serie de beneficii unice, caracteristice pentru orice organizatie moderna: flexibilitate in operare, automatizarea proceselor operationale, adaptare in functie de nevoile fiecarei companii sau acces la resursele companiei de oriunde, in timp real.

Aparitia fenomenului, cunoscut sub denumirea de cloud computing, reprezinta o schimbare fundamentala in felul in care sunt dezvoltate, livrate, actualizate, intretinute si platite serviciile IT din cadrul organizatiilor moderne. Cloud computing semnifica convergenta a doua tendinte majore ale IT-ului zilelor noastre: eficienta IT – unde puterea calculatoarelor moderne este utilizata mai eficient printr-o scalare inalta a resurselor de hardware si software si agilitatea de business – unde tehnologia informationala poate fi folosita ca instrument competitiv pe piata prin livrare rapida, loturi paralele de procesare, utilizarea instrumentelor de inteligenta a afacerilor, care necesita calcul intensiv si aplicatii mobile interactive si care raspund in timp real cerintelor utilizatorului.

Solutii de transformare digitala

Fara sa fie absolut deloc surprinzator, utilizarea si exploatarea oricaror tipuri de date reprezinta nucleul unei solutii de transformare digitala de succes. Soft1 Cloud ERP Series 5, una dintre cele mai inteligente platforme software, detine acum si functionalitati Optical Character Recognition de noua generatie, astfel incat poate extrage date din orice tip de document sau imagine scanata, pentru a le integra automat in aplicatie. 

Ce inseamna OCR?

Ce inseamna OCR? Optical Character Recognition este o tehnologie care iti permite sa convertesti diferite tipuri de documente, cum ar fi documentele pe format de hartie, fisiere PDF sau imagini captate de o camera digitala in date editabile si care pot fi cautate.

Functionalitatea ofera in acest fel valoare adaugata tuturor operatiunilor prin imbunatatirea rapoartelor de tip business intelligence, astfel incat acestea sa sustina cu adevarat procesele de decizie din cadrul fiecarei companii.

Cand o companie alege sa „treaca in cloud”, inseamna ca infrastructura sa IT este stocata in afara locatiei, intr-un centru de date care este intretinut de furnizorul de servicii de cloud computing. Un furnizorul de servicii cloud lider in domeniu are responsabilitatea de a gestiona infrastructura IT a clientului, de a integra aplicatii si de a dezvolta noi capabilitati si functionalitati, pentru a tine pasul cu cerintele pietei.

Cloud-ul este o tehnologie care face referire la serverele, software-ul si bazele de date conectate la acele servere, ce pot fi accesate de oriunde in lume prin intermediul Internetului.

 Serverele cloud sunt localizate in centre mari de stocare de date, iar cu ajutorul a ceea ce numim cloud computing, utilizatorii si companiile nu mai au nevoie de servere fizice pentru a rula diferite programe, aplicatii sau pentru a-si derula activitatile digitale de zi cu zi.

 Acest lucru inseamna ca orice companie isi va reduce din costuri daca va apela la servicii digitale de stocare a datelor, decat daca ar alege sa cumpere niste servere pe care sa le gestioneze si administreze de una singura.

Pentru clienti, cloud computingul ofera mai multa agilitate, scalabilitate si flexibilitate. In loc sa cheltuiasca banii si resursele pe sisteme IT invechite, clientii pot sa se concentreze pe activitati mai strategice. Fara o investitie mare in avans, companiile pot accesa rapid resursele de calcul de care au nevoie si platesc doar pentru ceea ce le trebuie.

Exista cateva tendinte care imping afacerile din toate domeniile catre cloud. Pentru cele mai multe organizatii, este posibil ca modalitatea actuala de a face afaceri sa nu ofere flexibilitatea de dezvoltare sau platforma si flexibilitatea de a concura. Explozia de date creata de numarul in continua crestere al afacerilor din domeniul digital duce costurile si complexitatea stocarii centrelor de date la noi niveluri, fiind necesare noi abilitati si instrumente de analiza pentru sectorul IT.

Solutiile moderne de cloud ajuta companiile sa faca fata provocarilor din epoca digitala. In loc sa isi gestioneze departamentul IT, organizatiile au capacitatea de a raspunde rapid unor provocari de afaceri mai rapide si mai complexe.

Clientii cloud beneficiaza automat cele mai noi inovatii si tehnologii emergente integrate in sistemele IT. Furnizorul de cloud se ocupa de dezvoltarea de noi functionalitati si caracteristici. Clientii cloud beneficiaza de acest avantaj strategic.

Totul se reduce la viteza inovarii. Clientii Scribsoftware care apeleaza la serviciile cloud pot utiliza o arhitectura moderna de cloud computing, pentru a inova mai rapid, a creste productivitatea si a reduce costurile.

OnPrem sau Cloud? Inca exista indoieli

Multe organizatii din prezent au inca indoieli daca ar trebui sa migreze sau nu fluxurile de lucru locale ale afacerii proprii in cloud. Pentru majoritatea organizatiilor, promisiunea sistemelor de informatii fara probleme, bazate pe cloud, ramane un obiectiv distant. Desi tehnologia cloud este omniprezenta, instalatiile din ziua de astazi constau in principal din aplicatii noi in clouduri private, administrate de personalul IT intern. Marea majoritate a aplicatiilor si a infrastructurii pentru companii ramane inca on-premise. Dar aceasta se schimba rapid.

Dinamica pietelor de desfacere si a proceselor economice obliga managerii IT sa devina din ce in ce mai agili in adaptarea aplicatiilor si serviciilor IT&C pentru a raspunde rapid cerintelor din ce in ce mai complexe ale persoanelor din mediul de afaceri.  

Dupa cum reiese si din acest articol, tehnologia Cloud este ceea ce am putea numi miracolul sau mina de aur a viitorului si este foarte bine ca orice manager sa se gandeasca sa migreze inspre ea, iar daca nu acum, macar in viitorul apropiat. Pentru aceasta ar trebui facute niste calcule, studiat putin piata pentru a va familiariza cu acest nou serviciu, iar pentru asta, va asteptam sa discutam impreuna despre aceasta tehnologie si solutia cea mai potrivita companiei dumneavoastra.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *