Putine amintiri de la pescuit

Nu sunt mare amator de pescuit, stat peste noapte cu undita prin rau sau pe vreun lac pentru a prinde vreun peste. Cel putin nu acum. Nu am suficient de putine activitati incat sa fiu plictisit sa fac asta. Dar asta sunt eu, o persoana care nu prea adora pescuitul. Dar am o multime de cunoscuti care sunt mari amatori de pescuit, unii m-au mai si chemat la pescuit din cand in cand, fara sa stie ca nu am neaparat o pasiune pentru asta, iar daca doi prieteni “pescari”, care se intampla sa mai fie si prieteni de-ai mei, se intalnesc, si ajungem la punctul in care se discuta despre peste si locuri de prins pestele, stau si ma uit la ei cum discuta, pentru ca jumatate din termeni nu ii inteleg, gen ca unul dintre ei si-a luat un prostovol de calitate de la Romnets si ca aceasta este mai rezista, avand fibra firului de poliamida si impiedica infiltrarea apei si mareste durabilitatea plasei. Sunt termeni tehnici pe care i-am preluat de pe un site, dupa ce am cautat in prima faza sa vad ce este acela un prostovol.

Probabil ca e si perioada in care se poate pescui de prin diverse lacuri si rauri fara prea multe restrictii, imi imaginez. Desi stiu ca diversi pesti au anumite perioade de reproducere, motiv pentru care nu toti pestii poti fi prinsi si pusi pe gratar imediat. Sunt anumite specii care in anumite perioade sunt protejare, pentru a permite repopularea lacurilor si raurilor si mentinerea pe termen lung a acestor specii.

Dar probabil ca acum e o perioada buna pentru pescuit, tinand cont ca am vazut stiri pe la tv cum ca scolile ar organiza excursii la pescuit si iarba verde cu profesorii si parintii, pentru distractie si relaxare. Stirea era cumva in ziua imediat urmatoare dupa Rusalii, zi libera din punct de vedere legal. Pe cand eram eu in generala nu aveam parte de astfel de excursii, dar nu cred ca as fi prins microbul pescuitului oricum. Stiu insa ca sunt o multime de persoane care sunt pasionate de asa ceva, motiv pentru care in perioada asta o sa fie mai greu sa chem oameni la fotbal in weekenduri, pentru ca vor fi plecati la pescuit.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *